Transfers

Overname Boadu financieel onhaalbaar voor FC Twente

Overname Boadu financieel onhaalbaar voor FC Twente

Na afwijzingen te hebben ontvangen van Lequincio Zeefuik en Noah Ohio, heeft FC Twente de pijlen nu gericht op Myron Boadul. De 23-jarige spits staat sinds de zomer van 2021 onder contract bij AS Monaco, maar hier speelt hij al anderhalf jaar veel te weinig. Dat Bruggink naar Monaco is gevolgen laat zien dat Boadu een transfer naar FC Twente wel ziet zitten, maar dan moet ook de club akkoord gaan.

Wat een probleem op kan leveren is dat er ook clubs uit Italië en Spanje interesse hebben getoond. Clubs die financieel meer te bieden hebben dan FC Twente. Boadu verdient naar verluidt zo'n 1,2 miljoen euro per jaar. FC Twente zal slechts een deel van dit salaris op kunnen en willen hoesten. Ook de vergoeding voor het huren van de speler kan een belangrijke rol gaan spelen. Ook hierin staat FC Twente een stuk minder sterk dan clubs uit de Serie A of LaLiga.

Het is nu aan Bruggink om de beleidsbepalers van AS Monaco te overtuigen dat FC Twente de beste keuze is. Het zal dan gaan om een huurovereenkomst tot het einde van het seizoen. Zover nu bekend zal het aan Boadu niet liggen. Veel supporters zien graag een optie tot koop in het huurcontract, maar volgens de data van SciSports is dat niet heel realistisch. Hoewel Boadu weinig heeft gespeeld is zijn Estimated Transfer Value volgens de Career Tool van SciSports nog altijd 13, 1 miljoen. Dit maakt een definitieve overname financieel onhaalbaar voor FC Twente.

In tegenstelling tot de mening van enkele analisten lijken Boadu en Ugalde qua speelstijl meer op elkaar lijken dan verwacht. Football Transfers vergeleek beide spelers met de Career Tool van SciSports en daaruit blijkt det de speelstijl voor 91 procent vergelijkbaar is. Het grootste verschil is dat Ugalde meer een zogenaamde target man is dan Boadu.

Hoewel Boadu al anderhalf jaar weinig heeft gespeeld en de nodige blessures heeft gehad, is zijn skill volgens SciSports hoger dan die van Ugalde. Boadu wordt gewaardeerd op 69,8 en Ugalde op 66,3. Boadu is volgens de data dus een stuk verder in zijn ontwikkeling dan Ugalde. Toch zal de enkelvoudig Oranje-international enige tijd nodig hebben om weer op niveau te komen. De laatste keer dat hij 90 minuten speelde was op 7 mei 2023. Toen won AS Monaco op bezoek bij Angers en scoorde Boadu de tweede goal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties