Transfers

Sadílek niet mee naar Ibiza, eerste clubs hebben zich gemeld

Sadílek niet mee naar Ibiza, eerste clubs hebben zich gemeld

De selectie van FC Twente vliegt vandaag naar het Spaanse eiland om daar het seizoen samen af te sluiten. Het belooft een knalfeest te gaan worden, want de ploeg plaatste zich zondag voor de derde voorronde van de Champions League. Er is echter wel een afwezige en dat is Michal Sadílek. De motor op het middenveld heeft besloten om af te zien van het feestje en hij legt zelf uit waarom.

"Nu naar Ibiza met de jongens lijkt me niet verstandig. Mijn lichaam kan wel wat rust gebruiken, want ik moet nog anderhalf maand knallen." Hij doelt op het aankomende EK in Duitsland waar hij actief zal zijn met Tsjechië. "Over een week hebben we de eerste stage van drie dagen met de nationale ploeg en dan moeten we ons op 2 juni officieel melden."

De grote vraag is of Sadílek na het EK weer aansluit bij FC Twente, of dat hij een transfer gaat maken. Afgelopen zomer sloeg hij een club uit de Duitse Bundesliga af. De verwachting is dat hij zich tijdens het EK in de kijker kan spelen en alsnog gaat vertrekken. Maar heeft de plaatsing voor de voorrondes van de Champions League en de gegarandeerde 10 Europese wedstrijden hem aan het twijfelen gebracht? Wat zegt hij zelf over zijn toekomst?

"Dat is een goede vraag en als ik het antwoord zou weten, zou ik het zeggen. Er is alleen nog niets duidelijk", reageert Sadílek die nog een contract heeft tot medio 2025. Als deze niet wordt verlengd, dan zal FC Twente hem willen verkopen om een transfervrij vertrek te voorkomen. "Er hebben zich wel wat clubs gemeld, maar nog niet officieel. Er komen binnenkort gesprekken met Twente en volgens mij willen zij ook eerst wachten op het EK", besluit de Tsjech in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties