Transfers

SciSports: Dit is waarom Weghorst en FC Twente geen goede match zijn

SciSports: Dit is waarom Weghorst en FC Twente geen goede match zijn

Wout Weghorst wordt de afgelopen dagen nadrukkelijk gelinkt aan FC Twente. De 31-jarige spits heeft al meerdere keren uitgesproken dat het zijn droom is om ooit te voetballen voor FC Twente. Als kers op de taart wil hij dan ook nog kampioen worden. Inmiddels heeft Arnold Bruggink contact met de Oranje-international en is de belangstelling wederzijds. Maar zijn FC Twente en Weghorst wel een goede match?

Volgens de data van SciSports zijn FC Twente en Weghorst allesbehalve een perfecte match. Volgens de Career Tool van het databedrijf is er een zogenaamde Club Fit van 52. Dit betekent dat de match FC Twente en Weghorst wordt gewaardeerd op 52 van de in totaal 100 punten. Qua speeltijd is er een perfecte match (5 sterren), maar qua speelstijl (2 sterren), formatie (3 sterren) en ontwikkeling (1 ster) is dat zeer zeker niet het geval. Volgens de data van SciSports, opgetekend door Football Transfers, past Weghorst met een Club Fit van 76 veel beter bij PSV.

Mocht Weghorst de overstap maken naar FC Twente, dan wordt hij direct de beste speler binnen de selectie. De spits, die op dit moment door Burnley FC wordt verhuurd aan Hoffenheim, heeft een Skill van 71,4. Binnen de huidige selectie heeft Myron Boadu de hoogste skill (69,7). De nummer twee is Mees Hilgers (67,0) en de nummer drie is Michel Vlap (66,9).

SciSports is een van de snelstgroeiende sportanalysebedrijven ter wereld en een toonaangevende leverancier van voetbaldata-intelligentie voor professionele voetbalorganisaties, voetballers en de media. Het team van SciSports bestaat uit specialisten op het gebied van kunstmatige intelligentie, data analytics en data scouting. FC Twente nam enkele jaren geleden data-analist Niels Wigbold over van SciSports. Hij vertolkt nu de rol als datascout.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties