Transfers

Smal vindt FC Twente 'traag' handelen inzake contractverlenging

Smal vindt FC Twente 'traag' handelen inzake contractverlenging

Gijs Smal was zondag tegen RKC Waalwijk (0-5) goed voor doelpunt en een assist. Het gaf alweer zijn tiende assists van het seizoen. Een ongekende prestatie voor de linksback, die pas de vijfde eredivisieverdediger is die deze minimaal tien assists in één seizoen gaf: alleen Young-pyo Lee, Jetro Willems, Rick Karsdorp en Owen Wijndal gingen hem voor.

Smal heeft nog slechts één jaar contract in De Grolsch Veste. FC Twente wil zijn contract dan ook graag openbreken en verlengen. De onderhandelingen lopen echter nog niet op rolletjes. De club handelt volgens Smal traag.

"Ik heb in februari een tegenvoorstel gedaan op de aanbieding van Twente en daar heb ik de afgelopen week een reactie op gehad", vertelt Smal in gesprek met TC Tubantia. "Wat ik ervan vond? Ik vind het vooral erg traag. We zullen wel zien wat er uitkomt. Ik vind Twente een hele mooie club en heb het heel erg naar de zin, maar ik wil mezelf blijven ontwikkelen en het maximale uit mijn loopbaan halen. Ik heb nu nog geen idee wat nabije toekomst gaan brengen. Daarvoor ben je van veel factoren afhankelijk", besluit de linksback.

Onlangs zei technisch directeur Jan Streuer het volgende over een contractverlenging van Smal. "We zijn in gesprek. Gijs is een uitstekende speler, die zich heel goed heeft ontwikkeld. Hij is iemand die we straks net als Ramiz Zerrouki voor een mooi bedrag kunnen verkopen, maar dan moeten die clubs nog wel eerst komen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties