Transfers

Smal wacht rustig af inzake mogelijke transfer: "Vind Twente een hele mooie club"

Smal wacht rustig af inzake mogelijke transfer: "Vind Twente een hele mooie club"

Gijs Smal is een van de spelers waarvan de kans groot is dat hij deze zomer gaat vertrekken. De 25-jarige linksback heeft zich uitstekend ontwikkeld en zou het wel een stapje hogerop willen proberen. FC Twente wil het eenjarige contract dat Smal nog heeft in Enschede graag openbreken en verlengen, maar tot dusver lukte dat nog niet.

Wat 'Smaldini' na dit seizoen gaat doen, weet hij nog niet. "We hebben sowieso nog drie belangrijke wedstrijden met allereerst zondag winnen, of in ieder geval gelijkspelen. Ik vind het lastig om te zeggen wat ik daarna ga doen", zegt de linksachter in gesprek met VoetbalPrimeur. "Als er iets moois voorbijkomt, ga je er natuurlijk over nadenken. Je bent van zoveel factoren afhankelijk, dat zullen we allemaal wel zien."

Smal wordt in verband gebracht met een overstap naar Ajax. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat hij veel beter is dan Owen Wijndal, die afgelopen zomer nog voor tien miljoen over werd genomen van AZ. "Dat zijn natuurlijk mooie complimenten, maar ik moet er gewoon voor zorgen dat ik in vorm blijf en blijf presteren. Dat is uiteindelijk het belangrijkst. Daarna zien we wel verder. Ik vind Twente een hele mooie club. Je hebt natuurlijk ook ambities, maar eerst zondag. Daarna zien we wel weer verder", besluit de assistkoning van FC Twente.

Smal heeft komend seizoen een aflopend contract in Enschede. Dat betekent dat als FC Twente en Smal er niet uitkomen wat betreft een contractverlenging en hij deze zomer niet wordt verkocht, de 25-jarige verdediger transfervrij de deur uitloopt. Jan Streuer voelt echter niet de verplichting om een speler met een aflopend contract te verkopen, zo vertelde hij onlangs. Wat vind jij dat FC Twente moet doen als zijn contract niet wordt verlengd? In de zomer cashen of hem nog een jaar behouden, waarna hij wel transfervrij de deur uitloopt?

Poll

Wat moet FC Twente doen als het contract van Smal niet wordt verlengd?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties