Transfers

Smal wijst exotisch avontuur af voor Feyenoord, vierjarig contract getekend

Smal wijst exotisch avontuur af voor Feyenoord, vierjarig contract getekend

Nadat het maandenlang een publiek geheim was, wordt het binnenkort dan eindelijk officieel: Gijs Smal heeft een vierjarig contract getekend bij Feyenoord. De 26-jarige linksback liet tijdens het seizoen weten dat hij transfervrij zou vertrekken bij FC Twente, maar wilde zijn overstap naar De Kuip nog niet wereldkundig maken. Ook Feyenoord wilde wachten met de officiële berichtgeving tot na het seizoen.

Het heeft even geduurd, maar Smal heeft deze week dan officieel zijn handtekening onder een vierjarig contract gezet. Dat weet Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad te melden. Volgens Gouka legde Smal een aanbieding van Las Palmas naast zich neer om naar Rotterdam te verkassen. De grootste club van het eiland Gran Canaria, één van de Canarische Eilanden, werd afgelopen seizoen zestiende in La Liga, waardoor het ook volgend seizoen uitkomt op het hoogste Spaanse niveau.

Voor Smal liggen er kansen op speeltijd. Quillindschy Hartman is bij de start van het nieuwe seizoen nog lang niet teruggekeerd van een kruisbrandblessure, Marcos López gaat waarschijnlijk vertrekken. Smal zal in eerste instantie de concurrentie aangaan met Dávid Hancko, die het liefst in het centrum speelt.

Smal gaat met Feyenoord de Champions League in. Door tweede te worden in de eredivisie, hebben de Rotterdammers zich geplaatst voor de competitiefase van het miljardenbal. Deze zal acht groepswedstrijden tegen acht verschillende tegenstanders bevatten, net zoals in de Europa League.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties