Transfers

Sparta-spits Lauritsen getipt bij FC Twente

Sparta-spits Lauritsen getipt bij FC Twente

Voor het nieuwe seizoen is FC Twente in ieder geval nog op zoek naar een rechtsback, een linksbuiten en een spits. Voor laatstgenoemde positie is Wout Weghorst de topkandidaat, maar FC Twente kijkt verder dan de EK-international. In de zoektocht zouden de Tukkers mogelijk kunnen kijken naar Tobias Lauritsen, de boomlange spits van Sparta Rotterdam.

Football Transfers weet te melden dat Lauritsen uitstekend bij FC Twente past volgens de Career Advice Tool van SciSports, een bedrijf gespecialiseerd in data-analyses. De Career Advice Tool berekent aan de hand van data als de verwachte transferwaarde (ETV), de speelstijl van de club en speler en het geprojecteerde potentieel van de speler of een speler bij een club past.

Lauritsen en FC Twente blijken een goede match te zijn. Vooral de speelstijl en de formatie van de Tukkers passen goed bij de 26-jarige spits. Wel is het zo dat de speelstijl van Lauritsen volgens de data heel erg lijkt op die van Ricky van Wolfswinkel. De Noor heeft een Estimated Transfer Value (ETV) van 2,8 miljoen euro.

Lauritsen is een 26-jarige Noorse spits met een lengte van maar liefst 1,96 meter. Medio 2022 kwam hij voor 450.000 euro het Noorse Odds BK naar Sparta. Lauritsen heeft er nu twee goede seizoenen op zitten in Rotterdam. In het seizoen 2022-2023 maakte hij twaalf goals en gaf hij vijf assists, afgelopen seizoen eindigde de teller op twaalf doelpunten en negen beslissende eindpasses. Dat brengt het totaal op 24 goals en 14 assists in 65 eredivisiewedstrijden.

Opinie: Zie jij in Lauritsen een goede FC Twente-spits? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar je keuze in de reacties.

Poll

Zou Lauritsen een goede spits zijn voor FC Twente?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties