Transfers

Spelersbudget valt hoger uit, FC Twente beperkt in herinvesteren Cerny- en Zerrouki-bedragen

Spelersbudget valt hoger uit, FC Twente beperkt in herinvesteren Cerny- en Zerrouki-bedragen

FC Twente heeft een duidelijk financieel plan voor de toekomst. Een van de onderdelen van dit plan is dat het spelersbudget met een half miljoen euro per jaar wordt verhoogd. Dankzij het geweldige financiële seizoen 2022-2023 is het budget echter met nog een half miljoen euro meer verhoogd: hij gaat van acht naar negen miljoen euro.

In het financiële toekomstplaatje is een goede selectie natuurlijk een heel belangrijk speerpunt. Dit levert met prijzengeld en verkopen van spelers veel geld op. "Onze grootste zorg en uitdaging is dat het elftal op orde blijft", vertelt algemeen directeur Paul van der Kraan in gesprek met TC Tubantia. "We moeten ervoor zorgen dat we rond die vierde, vijfde en zesde plek blijven acteren. Een prettige bijkomstigheid is dat er het komende seizoen een Europese plek bijkomt." Er komt een plek bij voor plaatsing voor de groepsfase van de Champions League, waardoor de andere tickets doorschuiven.

Jan Streuer zou graag zien dat het spelersbudget met nog wat miljoenen zou stijgen, maar door de financiële situatie van de club met de openstaande schulden, blijft FC Twente voorzichtig en kan het niet alles op transferbudget gooien. Dit is nu ook terug te zien: waar de begroting met ruim zestien procent steeg (van 30 naar 35 miljoen euro), stijgt het spelersbudget met 12,5 procent (van acht naar negen miljoen euro).

Dit is echter nog niet alles. FC Twente kan namelijk een deel van de verkopen herinvesteren. "We hebben met de verkopen van Ramiz Zerrouki en Václav Cerny veertien miljoen - exclusief bonussen - binnengehaald", zegt Van der Kraan. Dit geld kan echter lang niet helemaal herinvesteerd worden. "Van dat bedrag zou je in een gezonde situatie eigenlijk twee derde weer moeten investeren in je nieuwe selectie. Maar wij kunnen maximaal maar de helft besteden."

Deze beperking komt door de schulden bij de gemeente Enschede en ondernemers. Zij eisten in 2019 een onderpand voor de achtergestelde leningen. "Dat houdt in dat ze recht hebben op een percentage van elke transfersom. Dat is volgens een bepaalde staffel opgebouwd", aldus Van der Kraan, die van het technisch duo Arnold Bruggink en Jan Streuer nog wel een opdracht heeft meegekregen wat betreft het spelersbudget, aangezien er nog wat spelers bij moeten. "Ik heb van Arnold (Bruggink, red.) en Jan (Streuer, red.) de opdracht gekregen om nog ergens geld op te halen, haha...", besluit de algemeen directeur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties