Transfers

Streuer baalt van misgelopen miljoenen: "Ongelooflijk"

Streuer baalt van misgelopen miljoenen: "Ongelooflijk"

Jan Streuer is bezig aan zijn vierde seizoen bij FC Twente. Hij werd in 2020 aangesteld als technisch directeur als de tijdelijke vervanger van de weggestuurde Ted van Leeuwen. Hij trof een nagenoeg lege selectie aan en had geen stuiver om uit te geven aan transfersommen. Dit was dan ook de grootste reden dat veel andere kandidaten geen trek hadden in de uitdaging bij FC Twente.

Streur stelde Jans aan als trainer en samen gingen ze met een lege beurs op zoek naar spelers. "Spelers waar je een goed gevoel over hebt bij elkaar rapen", herinnert hij zich in gesprek met ESPN. "Het waren niet de beste voetballers, maar er is wel een heel goed team van gemaakt." Maar wat als hij net iets eerder bij FC Twente was gekomen? Dan had hij het vertrek van Mats Wieffer wellicht kunnen voorkomen.

"Een Mats Wieffer vertrok een maand voordat Ron en ik kwamen voor niks naar Excelsior. Ongelooflijk”, aldus Streuer die hier nog altijd verbaasd over is. De huidige middenvelder van Feyenoord was niet de enige, want in de jaren daarvoor verlieten meer talentvolle jeugdspelers de club. Streuer weet ze allemaal te benoemen. “Thomas Beelen, Sam Beukema en Tijjani Reijnders, allemaal weggelopen. Echt ongelooflijk. Hoeveel zouden die nu opleveren”, vraagt Streuer zich nu hardop af.

Hoewel ook Zerrouki had kunnen vertrekken, besloot de middenvelder het toch nog een jaar te proberen bij FC Twente. Met succes, want hij brak wel door in het eerste elftal en vertrok drie jaar later voor iets meer dan 7 miljoen euro naar Feyenoord. Daar trof hij zijn maatje Wieffer die nu een transferwaarde vertegenwoordigt van 27 miljoen euro. En de geschatte waardes van de andere drie? Beelen 7 miljoen euro, Beukema 15 miljoen euro en 23 miljoen euro. Het zijn duizelingwekkende bedragen. FC Twente staat niet helemaal met lege handen, want bij toekomstige verkopen van de speler deelt FC Twente mee in de vorm van een solidariteitsbijdrage. De echte miljoenen gaan echter aan de neus van FC Twente voorbij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties