Transfers

Streuer hoopt op meewerking City bij transfer Ugalde: "Financieel moeilijk verhaal"

Streuer hoopt op meewerking City bij transfer Ugalde: "Financieel moeilijk verhaal"

FC Twente wil Manfred Ugalde na twee huurperiodes van een jaar graag definitief overnemen van City Football Group. De Tukkers stuiten echter op een lastige situatie: Ugalde moet een salaris krijgen van minimaal 422.000 euro per jaar en zou volgens de Costa Ricaanse journalist Kevin Jiménez wil City Football Group maar liefst zeven miljoen euro voor de spits ontvangen.

Ugalde wil graag blijven, maar ziet ook in dat het een lastige situatie is. "Mijn manager en Manchester City zijn met mijn toekomst bezig", vertelt Ugalde in gesprek met De Telegraaf. "Het belangrijkste voor mij is om veel te blijven spelen. Ik denk dat het lastig wordt voor FC Twente om mij te kopen, omdat Manchester City veel geld wil voor mij. Misschien dat ik weer verhuurd kan worden, maar dat is nog onzeker."

Ook technisch directeur Jan Streuer weet dat het niet makkelijk zal worden om Ugalde in Enschede te houden. "Dit is een financieel moeilijk verhaal. Manfred wil graag blijven, maar we hebben hier de hulp van City bij nodig", besluit hij in gesprek met TC Tubantia. Bij City Football Group heeft de 21-jarige Costa Ricaan nog een contract tot medio 2025.

De vraagprijs die City Football Group nu hanteert, zou Ugalde de duurste Costa Ricaan ooit maken. De op één na duurste kennen we wel: Bryan Ruiz vertrok in 2011 voor twaalf miljoen euro van FC Twente naar Fulham. Doelman Keylor Navas is de duurste Costa Ricaan ooit. Hij ging in 2019 voor vijftien miljoen euro van Real Madrid naar Paris Saint-Germain.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties