Transfers

Streuer weet niets over clausule Eiting en ziet verdere onderhandelingen als 'vrij moeilijk'

Streuer weet niets over clausule Eiting en ziet verdere onderhandelingen als 'vrij moeilijk'

FC Twente wil Carel Eiting graag overnemen van FC Volendam. De Tukkers legden een bod van 500.000 euro neer bij 'Het Andere Oranje'. Dat is een hoger bedrag dan in de clausule in het contract van Eiting staat. FC Volendam vindt het bod van 500.000 euro echter beledigend en wil Eiting niet voor zo'n laag bedrag van de hand doen. De 25-jarige middenvelder wil wel graag weg en voelt zich niet meer prettig en veilig bij zijn club en besloot een spoedarbitragezaak aan te spannen. Deze diende afgelopen donderdag. Lees hier een samenvatting van de zaak. De uitspraak is naar verwachting uiterlijk aanstaande donderdag.

Technisch adviseur bij FC Twente Jan Streuer wil niet te veel kwijt over de zaak. "Afgelopen donderdag hadden wij de wedstrijd in Riga. Het hele verhaal is al geweest. We wachten nu gewoon op de uitspraak en we gaan daar niet meer verder op in. Daar is al zoveel over gezegd", zegt Streuer bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. Toch zegt Streuer nog een aantal interessante dingen.

Heeft Eiting iets over een clausule gezegd tegen FC Twente? "Ik heb geen clausule gezien. Bij de arbitragezaak is naar voren gekomen hoe het allemaal in elkaar zit. Ik heb het zelf niet meegekregen, want op hetzelfde tijdstip hadden wij een wedstrijd in Riga."

Hans Kraaij Jr. vist bij Streuer hoe het nou in elkaar zit. "Arnold (Bruggink, red.) en jij hebben toch met hem gezeten? Dan vraag je toch: 'Klopt het dat jij voor 400.000 euro weg mag en staat dat op papier?' Wat zegt hij dan?" Streuer reageert. "Wij gaan daar niet meer op in." Kraaij zegt: "Dit is toch geen rare vraag?" Streuer is het daarmee eens. "Nee, dit is absoluut geen rare vraag, maar wij staan buiten dit verhaal. Het is tussen de club en de speler. Wij wachten rustig af wat er gaat gebeuren. Als Volendam in zijn gelijk wordt gesteld, dan oké, dan is dat zo. Als de speler in zijn gelijk wordt gesteld, is het natuurlijk een ander verhaal", aldus Streuer.

Maar Eiting is normaalgesproken toch veel meer dan 500.000 euro waard? "Daar kun je over discussiëren", meent Streuer. "Hij is ook behoorlijk geblesseerd geweest. Hij gaat naar Volendam, dan denkt men ook niet: dat is een club die bij Eiting hoort. Hij heeft andere ambities. Hij wil naar het buitenland of hogerop, maar daarvoor heeft hij natuurlijk wel de nodige problemen gehad."

Stel dat FC Volendam in zijn gelijk wordt gesteld. Wat gaat FC Twente dan doen? "Geen idee. Ik weet niet wat de uitspraak gaat zijn, wat men gaat zeggen. Als ze zeggen: 'Jullie moeten opnieuw in onderhandeling met Volendam', dat lijkt me vrij moeilijk. De aanbieding die wij hebben gedaan, hebben ze meteen van tafel geveegd. Daar is verder helemaal niet over gediscussieerd. Wij gaan rustig afwachten wat de uitspraak is", zegt de technisch adviseur.

Is FC Twente bereid het bod van vijf ton op Eiting te verhogen? "Daar ga ik nu helemaal niet op in." Zijn de verhouding zo verstoord dat het met de onderhandelingen niet meer goed kan komen? "Wij wachten het rustig af en dan gaan we kijken wat we kunnen doen."

Klopt het dat FC Twente met Jasper van Leeuwen, de technisch directeur van FC Volendam, bij Van der Valk in Hengelo heeft gezeten? "Dat klopt", bevestigt Streuer. Met wat voor intentie kwam hij naar Hengelo? "Om te praten om uit de situatie te komen, denk ik. Dat is niet gelukt, simpel." Maar als hij helemaal naar Hengelo komt, heeft hij de intentie om eruit te komen? "Dat zal best. Dat moet je hem vragen." Streuer komt uiteindelijk met een duidelijke conclusie. "Het gaat altijd om geld. Altijd", besluit de 72-jarige Lossenaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties