Transfers

Te Wierik vindt binnen 24 uur na verscheuren contract een nieuwe club

Te Wierik vindt binnen 24 uur na verscheuren contract een nieuwe club

Mike te Wierik speelt aanstaande zondag niet mee bij het noodlijdende FC Groningen. De Tukker heeft zijn contract bij de hekkensluiter laten ontbinden. Hij komt niet meer voor in de plannen van de nieuwe trainer Dennis van der Ree en was mede door de komst van nieuwer spelers buiten beeld geraakt.

"Ik vind het jammer dat een mooie periode bij de club zo moet eindigen, maar we hebben in goed onderling overleg besloten om het contract te ontbinden", vertelt de man uit Hengevelde op de clubwebsite van FC Groningen. "Ik wil alle medewerkers en vrijwilligers van de club, de supporters en sponsors hartelijk bedanken, want ik heb me altijd enorm thuis gevoeld in Euroborg. FC Groningen zal altijd een speciaal plekje bij me hebben en ik blijf de club volgen. Voor de toekomst hoop ik dat de club snel weer staat waar het thuishoort."

Inmiddels heeft de Tukker alweer een nieuwe club gevonden. Hij werd gelinkt aan een overstap naar de zandbak, maar hij zoekt het iets dichter bij huis. Te Wierik heeft binnen 24 uur na het ontbinden van zijn contract een overeenkomst tot medio 2025 getekend bij FC Emmen. Op 7 mei mag hij het dan alsnog opnemen tegen zijn oud-werkgever FC Twente.

De inmiddels 30-jarige Te Wierik speelde in de jeugdopleiding van FC Twente, maar brak uiteindelijk door bij Heracles. In 2017 was hij in beeld bij FC Twente, maar toen koos hij voor een transfervrije overstap naar Derby County. Na een half jaar keerde hij alweer terug bij de Groningers. In totaal speelde Te Wierik 156 officiële wedstrijden voor FC Groningen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties