Transfers

Telegraaf: Dit bedrag betaalt FC Twente voor Van Hoorenbeeck

Telegraaf: Dit bedrag betaalt FC Twente voor Van Hoorenbeeck

FC Twente heeft Alec van Hoorenbeeck definitief overgenomen van KV Mechelen. De optie tot koop in de huurovereenkomst is gelicht. De 25-jarige Belg tekende in Enschede een contract tot medio 2026 met de optie voor nog een seizoen. "Ik ben blij dat ik nu officieel Tukker ben", zei Van Hoorenbeeck bij de contractondertekening.

Volgens De Telegraaf heeft FC Twente 600.000 euro betaald om Van Hoorenbeeck over te nemen van KV Mechelen. Dit bedrag werd afgelopen zomer afgesproken bij de huurovereenkomst tussen beide clubs. Van Hoorenbeeck is de eerste aankoop voor het nieuwe seizoen.

De Vlaming werd in de zomer gehaald als stand-in centrumverdediger en eventueel linksback. Die rol vervult hij tot dusver prima: wanneer er beroep op Van Hoorenbeeck wordt gedaan, staat hij er. Dat heeft FC Twente ervan doen overtuigen om de verdediger over te nemen. Dat betekent toch een verrassende stap voor Van Hoorenbeeck, die vorig seizoen bij de Belgische nummer dertien KV Mechelen voornamelijk als linksback werd gebruikt.

Opinie: Ben jij blij dat Van Hoorenbeeck is overgenomen voor 600.000 euro? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar je keuze in de reacties.

Poll

Ben jij blij dat Van Hoorenbeeck is overgenomen voor 600.000 euro?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties