Transfers

Ten Voorde schat opvallend lage maximumprijs in bij verkoop Sadílek

Ten Voorde schat opvallend lage maximumprijs in bij verkoop Sadílek

Door een val van een driewieler in zijn vrije tijd kan Michal Sadílek niet met Tsjechië deelnemen aan het EK in Duitsland. Voor hem natuurlijk een domper, ook gezien hij zichzelf in de kijker had kunnen spelen bij mooie buitenlandse clubs. Desondanks zal Sadílek bij menig club op de lijst staan na zijn sterke seizoen bij FC Twente. De 25-jarige middenvelder heeft nog een eenjarig contract in Enschede, maar de vraag is of hij verkocht gaat worden.

Marciano Vink ziet dat FC Twente te maken krijgt met een lastig dilemma. "Je wil je natuurlijk kwalificeren voor het hoogst haalbare (de competitiefase van de Champions League, red.) en daar heb je wel een goede Sadílek voor nodig", vertelt de analist bij Voetbalpraat van ESPN. "Als je die met nog één jaar contract zou verkopen, wat heb je dan? Dan moet er een middenvelder bij, die heeft natuurlijk niet de ervaring die Sadílek heeft als international. Zij kunnen niet even internationals halen."

Clubwatcher Leon ten Voorde haakt in. "Je hebt Eiting natuurlijk nog achter de hand, die vorig jaar nog niet heeft gebracht wat iedereen ervan verwacht had. Die is er nu vanaf het begin. In ben benieuwd hoe hij zich dan gaat ontwikkelen. Bruggink zei ook wel: 'Als Sadílek vertrekt, gaan we geen type Sadílek halen, want dan kunnen we hem net zo goed houden.' Er komt dan een andere middenvelder en het middenveld wordt anders ingericht."

Vink is benieuwd naar het bedrag dat de 25-jarige Tsjech zou moeten opleveren. "Over welk bedrag zou je moeten bedenken: we moeten hem verkopen? Als het, en ik zeg maar wat, om 2 à 2,5 miljoen gaat... Als je je voor de Champions League kwalificeert of het jaar Europa League begroot, heb je dat eigenlijk toch ook al een klein beetje verdiend? Dus waarom zou je hem voor dat bedrag wegdoen?"

Dat lijkt een te laag ingeschat bedrag. De geschatte marktwaarde van Sadílek is acht miljoen euro. Toch denkt Ten Voorde niet dat het om veel meer geld gaat. "Ik denk niet dat hij voor de hoofdprijs weggaat. Je denkt bij een type Sadílek aan de Bundesliga, waar ze ook wel houden van grote spelers. Hij is natuurlijk niet al te groot, dus ik denk niet dat je de hoofdprijs krijgt. Ik denk dan aan misschien 3,5 miljoen, maximaal."

"Moet je dat dan wel doen?", vraagt Vink. "Dat is de vraag", zegt Ten Voorde. "Maar als je er een hele talentvolle middenvelder voor terug kunt krijgen... Misschien hebben ze ook wel afspraken met hem gemaakt dat dit misschien wel het moment is om te vertrekken", besluit de clubwatcher.

Dat laatste lijkt niet helemaal waar te zijn. Sadílek gaf onlangs in een interview aan dat hij graag een stap zou maken, maar dan wel alleen naar de Duitse Bundesliga, de Italiaanse Serie A of de Spaanse La Liga. Anders blijft hij liever bij FC Twente. Daarbij zou hij dan graag zijn contract verlengen in Enschede, zodat hij de club niet transfervrij gaat verlaten. Sadílek vindt dat FC Twente een transfersom aan hem moet verdienen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties