Transfers

Ter Avest transfervrij op te pikken: Rechtsback gaat niet verlengen bij FC Utrecht

Ter Avest transfervrij op te pikken: Rechtsback gaat niet verlengen bij FC Utrecht

Hidde ter Avest heeft besloten om zijn aflopende contract bij FC Utrecht niet te verlengen. De Tukker tekende in januari 2021 bij de Domstedelingen en was het grootste deel van het huidige seizoen een vaste waarde in het elftal van Ron Jans. "De komende zomer contractvrije Ter Avest gaat elders een nieuw avontuur aan. Waar is nog onbekend", aldus Dennis van Bergen van het Algemeen Dagblad.

Ter Avest (26) begon zijn carrière bij FC Twente waar hij vanaf 2008 tien jaar speelde met het ros op zijn borst. In 2018 besloot hij zijn aflopende contract niet te verlengen en vertrok hij transfervrij naar het Italiaanse Udinese Calcio. Dat hij de club transfervrij verliet, werd hem destijds niet in dank afgenomen. Mede omdat hij goed had verdiend bij FC Twente en de club financieel in zwaar weer zat en een transfersom goed kon gebruiken.

In 2021 deed FC Twente een poging om hem terug te halen naar Enschede, maar toen koos Ter Avest voor het financieel meer aantrekkelijke voorstel uit Utrecht. Aan dat avontuur komt komende zomer een einde. Of FC Twente opnieuw interesse heeft getoond is niet bekend. Na het vertrek van Brenet is de kans groot dat Bruggink op zoek gaat naar een opvolger.

Opinie: Moet FC Twente een nieuwe poging wagen om Ter Avest terug te halen?

Poll

Zie jij Hidde ter Avest graag terugkeren bij FC Twente?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties