Transfers

Transferadvies voor revelatie Steijn: Cerny-scenario zien te voorkomen

Transferadvies voor revelatie Steijn: Cerny-scenario zien te voorkomen

De verwachting is dat er komende zomer veel interesse zal komen voor Sem Steijn. De Hagenees scoorde dit seizoen maar liefst 17 keer en dat is een uitzonderlijk aantal voor een aanvallende middenvelder. Hij heeft bij FC Twente nog een doorlopend contract tot 2025 plus een optie voor nog een seizoen. Zijn marktwaarde wordt geschat op zo'n zeven miljoen euro.

Ex-profvoetballer Ben Rienstra, die zelf ook speelde als middenvelder, is onder de indruk van de prestatie van Steijn. "Ik vind het knap hoor, zeventien goals. Dat is veel. Hij is een middenvelder, hè. En hij neemt niet eens alle penalty's." Steijn scoorde slechts één keer vanaf de elfmeterstip. "Hij heeft echt gevoel voor de ruimte. Tegen PEC mist hij net, maar hij heeft dat gevoel. En de energie die hij erin legt."

Wagelaar maakt een bijzondere vergelijking. "Hij oogt een beetje als Dani de Wit van AZ. Maar er zit nog rek in. Hij is net 23, dus die kan nog wel een stapje maken." Wat zou dan een goede stap zijn? "Die moet hij niet verkeerd maken. Hij moet niet kiezen voor een club waar hij in het begin 70 procent zeker op de bank komt. Hij moet eigenlijk komen als basisspeler. Kijk naar Cerny. Je ziet hoe zwaar het is, want hij speelt lang niet alles."

Ook VoetbalTijd-analist Vincent Bilanovic is onder de indruk en denkt mee over een toekomstige bestemming. "Steijn is de verademing van dit seizoen. Hij past zo goed binnen dit spel met Van Wolfswinkel. Je ziet vaak dat als Van Wolfswinkel een loopactie maakt, dan maakt Steijn eigenlijk een tegenovergestelde loopactie. Dat is en bepaalde chemie en dat kun je niet zo goed trainen. Het kan wel, maar niet zo goed als dat het uitkomt bij FC Twente dit seizoen. Dat is echt de kracht. Als we het hebben over waar Steijn naartoe moet, dan zou ik zeggen: ga ergens naar de Bundesliga en zorg dat je aan spelen toekomt. Met zijn power, inhoud en als hij nog wat sterker wordt. Zeventien doelpunten op die positie, is echt ongekend."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties