Transfers

Turkse media: Zaakwaarnemer Weghorst in gesprek met Turkse nummer drie Trabzonspor

Turkse media: Zaakwaarnemer Weghorst in gesprek met Turkse nummer drie Trabzonspor

Wout Weghorst staat bovenaan de lijst bij FC Twente om de nieuwe spits te worden. De 31-jarige spits heeft er geen geheim van gemaakt dat hij ooit nog graag bij de Tukkers zou spelen. Echter is een transfer van Weghorst naar FC Twente nog lang niet in beton gegoten. Zaakwaarnemer Simon Cziommer is volgens Turkse media zelfs al in gesprek met Trabzonspor, dat afgelopen seizoen derde werd in Turkije.

Het nieuws werd als eerst gemeld door Krampon Sports, een populair Turks medium over voetbalnieuws die gevolg wordt door meerdere betrouwbare journalisten. Volgens andere Turkse media heeft zaakwaarnemer Cziommer in een gesprek met Trabzonspor aangegeven dat hij Weghorst naar de club zou kunnen brengen. Trabzonspor heeft niet alleen Weghorst op het oog, maar gaat eerst voor Roman Yaremchuk.

Het vertrek van Weghorst naar Turkije zou een enorme domper zijn voor FC Twente, dat de Oranje-spits graag aan het team zou willen toevoegen. Afgelopen zomer hadden FC Twente en Weghorst al contact; de spits bezocht zelfs een training. Deze contacten zijn sinds afgelopen winter, toen technisch directeur Arnold Bruggink na het vertrek van Manfred Ugalde aanklopte bij Weghorst, alleen nog maar versterkt.

Wanneer duidelijkheid komt over de toekomst van Weghorst, die nog een eenjarig contract heeft bij Burnley FC, is niet bekend. Weghorst is momenteel volop bezig met de voorbereiding op het EK met het Nederlands elftal. Op zondag 16 juni om 15:00 uur staat de eerste groepswedstrijd op het programma. Dan is Polen de tegenstander.

Voor FC Twente zou het fijn zijn als er snel duidelijkheid komt over de toekomst van Weghorst. Met het oog op de belangrijke wedstrijden in de derde voorronde van de Champions League op 6/7 en 13 augustus zou het prettig zijn als een nieuwe spits zo vroeg mogelijk aan kan sluiten. Als Weghorst komt, zal hij het begin van de voorbereiding sowieso missen. Op woensdag 19 juni staat de eerste training van het nieuwe seizoen op het programma. Dan zit Weghorst nog middenin het EK met Oranje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties