Transfers

Van Staa lyrisch over aan FC Twente gelinkte Willumsson

Van Staa lyrisch over aan FC Twente gelinkte Willumsson

Eerder deze week kwam de IJslandse journalist Orri Rafn Sigurdarson met het nieuws dat FC Twente interesse zou hebben in middenvelder Willum Thór Willumsson. De 24-jarige IJslander staat onder contract bij Go Ahead Eagles en imponeerde daar tijdens zijn eerste seizoen, maar ook tijdens de start van de nieuwe competitie. Jan van Staa, voormalig scout en trainer van FC Twente, ziet zijn komst wel zitten, maar daar is niet iedereen het mee eens.

Eén ding is zeker en dat is dat hij op één van de lijstjes staat bij FC Twente. "Ik heb daar met Streuer wel eens over gesproken toen hij nog eindverantwoordelijke was", vertelt Tijmen van Wissing aan tafel bij De Oosttribune. "Willumsson is inderdaad een geweldige speler, maar is een tien en daar heeft FC Twente al heel veel spelers." Van Staa weet dat Willumsson ook op de flanken kan spelen. "Ja, maar het is niet het type dat FC Twente zoekt, want je moet ook diepgang hebben. Vlap vult dat net zo in als Willumsson."

Jan van Staa ziet Willumsson wel graag in het rode shirt van FC Twente. Sterker nog, hij denkt dat de IJslander materiaal is voor grote clubs. "Als je naar de selectie gaat kijken, voegt hij wat toe wat anderen niet hebben. Het directe spel, de lengte, de diepgang en hij heeft scorend vermogen. Het is gewoon een prima speler. Die kan aan de buitenkant spelen en achter de spits. Het is een speler waarvoor ik naar het stadion zou gaan."

Van Wissing kan het niet aanhoren en sneert richting Van Staa: "Het is maar goed dat jij niet meer in de scouting zit bij FC Twente." Van Staa vervolgt: "Let op. Als hij straks naar een grote club gaat, dan zegt iedereen: je hebt gelijk." Van Wissing is fel: "Het is een goede spelers, maar niet voor deze selectie met Vlap en Steijn voor op tien." Van Staa besluit: "Hij kan ook op rechts en achter de tien spelen. We gaan het afwachten." Naast FC Twente wordt ook FC Utrecht genoemd als geïnteresseerde club.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties