Transfers

Vlap ziet buitenlandse transfer wel zitten: "Ik ben er nu meer klaar voor"

Vlap ziet buitenlandse transfer wel zitten: "Ik ben er nu meer klaar voor"

Michel Vlap doorliep een deel van de jeugd van Heerenveen en belandde uiteindelijk in het eerste elftal. Na een aantal goede seizoen werd hij verkocht aan het Belgische RSC Anderlecht. Hier begon hij goed, maar belandde hij tijdens de coronaperiode op de bank. Na een huurperiode werd de aanvallende middenvelder definitief overgenomen door FC Twente. Hij heeft het erg naar zijn zin, maar een buitenlandse transfer ziet hij nog altijd zitten.

Vlap verruilde het bekende Friesland in de zomer van 2019 voor het grote onbekende Brussel. Hier presteerde hij goed aan het begin, maar maakte hij hierna een mindere ervaring mee. Hij belandde op de bank en kreeg hij zelfs kritiek op zijn houding. Echter weerhoudt dit hem er niet van om nogmaals een buitenlandse transfer te willen maken.

"Ondanks mijn eerdere ervaringen wil ik graag nog eens in het buitenland voetballen. Ik denk dat ik er nu meer dan toen klaar voor ben. Italië spreekt me heel erg aan, maar Spanje ook. Het leven, de cultuur, het voetbal. De zon", vertelt de aanvallende middenvelder in gesprek met Voetbal International.

Al heeft hij het erg naar zijn zin in Enschede. "Maar de noodzaak is er niet. Ik ben dolgelukkig bij Twente, de club is blij met mij, ik voel me hier hartstikke thuis. En er komt nog zoveel moois aan. We willen in ieder geval derde worden en daar doen we alles aan. En dan zijn we zeker van groepsfase Europa League komend seizoen, maar we willen natuurlijk de Champions League in."

Momenteel koestert Vlap wat hij heeft. "Ik ben dankbaar voor wat ik hier heb. Het leven dat ik mag leiden, is prachtig. Dat kleine kindjes naar je toe komen voor een foto en een knuffel, dat is geweldig. Ik mag doen wat ik het leukst vind. Voetballen in de zon op een grasveldje, precies wat ik vroeger wilde. Ik heb het geluk dat ik voetballer mag zijn", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties