Transfers

'Weghorst wil bij Ajax concurrentiestrijd aangaan met Brobbey'

'Weghorst wil bij Ajax concurrentiestrijd aangaan met Brobbey'

Naast FC Twente heeft ook Ajax Wout Weghorst op het oog. Waar FC Twente nog per direct op zoek is naar een extra spits, ziet Ajax in Weghorst de ideale aankoop bij een vertrek van tweede spits Chuba Akpom. Het had er eerst alle schijn van dat Weghorst naar FC Twente zou vertrekken, maar de 31-jarige spits zou ook wel oren hebben naar een transfer naar de hoofdstad.

"Weghorst hoeft misschien niet vreselijk duur te zijn, dat speelt een grote rol bij Ajax deze zomer", zegt Ajax-watcher Lentin Goodijk van Voetbal International. "Ze vinden hem erg interessant, het speelt ook langer. Er is namelijk al eerder over en weer gepraat. Weghorst heeft er zelf ook wel oren naar. Het is zeker wel iets om in de gaten te houden, de komende weken."

Ajax wil Brobbey deze zomer graag behouden. "Hij zal dan misschien de eerste spits zijn, maar als je een Weghorst binnenhaalt, die elke dag de concurrentiestrijd met hem aangaat, hem pusht tot het uiterste en wedstrijden eventueel als pinchhitter kan beslissen... Dat is de rol waar Ajax hem heel interessant voor vindt", aldus Goodijk.

"Je hoort wel vanuit bronnen rondom hem dat hij enthousiast is over deze uitdaging, zich ertoe in staat voelt om die strijd aan te gaan en misschien wel eerste spits denkt te kunnen worden. Die mentaliteit zoekt Ajax", besluit de Ajax-watcher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties