Transfers

Wintertransfer op komst bij FC Twente? "Iedereen moet denken: wauw, dat voegt echt wat toe"

Wintertransfer op komst bij FC Twente? "Iedereen moet denken: wauw, dat voegt echt wat toe"

Vanaf 1 januari heeft FC Twente een maand de tijd om de selectie voor de tweede seizoenshelft te versterken. "Als je in de winter veel moet doen, heb je het in de zomer slecht gedaan", zei Jan Streuer onlangs over mogelijke winterversterkingen. Veel zal er dus niet gebeuren, maar het is ook absoluut niet uitgesloten dat FC Twente iets gaat doen. Sommige supporters hopen nog op een extra aanvaller die de ploeg een kwaliteitsimpuls kan geven in de strijd om de derde plaats en daarmee een ticket voor de derde voorronde van de Champions League.

"Als er ooit een kans is dat je de voorronde van de Champions League haalt, is dat gewoon dit seizoen", zegt clubwatcher Leon ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Dan kom je bij de vraag: ga je als club in de winterstop daarop investeren? Haal je een buitenspeler erbij die écht een meerwaarde is? Daar moet je naar kijken."

Host Fardau Wagenaar wil namen horen. "Die ga ik jou niet geven", reageert Ten Voorde. "Ik moet de lijstjes met Arnold Bruggink en Jan Streuer nog doornemen. We hebben morgenmiddag weer overleg om 15:00 uur, dan gaan we strepen wat haalbaar is en wat niet", grapt de clubwatcher.

Kan het zo zijn dat er spelers weggaan in de winterstop? "Ik denk niet dat ze spelers laten gaan. Misschien komt er een club voor Brenet, dat ze die van de hand gaan doen, maar ik zie dat niet zomaar gebeuren. Op dat gebied verwacht ik niet veel."

"Je kunt nu al uittekenen dat Twente er in de winterstop bij staat en er heel goed voor staat. De eerste vijf hebben normaalgesproken Europees voetbal. Dat heb je. Na Go Ahead is de laatste twijfel gewoon weg." Wagenaar onderbreekt. Ze wil heel graag weten of er spelers weggaan of vertrekken. Ten Voorde snapt dit niet zo goed. "Bij Twente weten ze het zelf niet en dan moet ik hier het antwoord geven."

Wagenaar probeert het nog maar eens: "Zijn er al roddels, geruchten, is er al transferproat?" Ten Voorde weet van niets. "Op dit moment is het allemaal gewoon nog te vaag. Als er eentje komt, gaat het om een buitenspeler en moet het echt een kwaliteitsinjectie zijn waarvan iedereen denkt: wauw, dat voegt voor een half jaar echt wat toe", besluit Ten Voorde, die op X al liet weten dat FC Twente daadwerkelijk aan het kijken is naar een dergelijke versterking.

Heb jij nog tips voor de heren Bruggink en Streuer? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties