Transfers

Zaakwaarnemer bevestigt: Weghorst heeft clausule in zijn contract

Zaakwaarnemer bevestigt: Weghorst heeft clausule in zijn contract

Er komt mogelijk snel duidelijkheid over de toekomst van Wout Weghorst. Zijn zaakwaarnemer Simon Cziommer - oud-speler van FC Twente - laat weten dat hij volgende week naar Engeland vliegt voor een afspraak met Burnley-voorzitter en eigenaar Alan Pace. Cziommer verwacht niet dat Burnley FC verder wil met Weghorst. Dit om te voorkomen dat hij in 2025 transfervrij de deur uitloopt.

Wel is duidelijk wat Wout zelf wil. "Wout en ik hebben samen een plan gemaakt: hoe kan een carrière er het mooiste uitzien? Ontzettend veel doelen die hij zeven, acht jaar geleden heeft gesteld, zijn bereikt. Een overgebleven doel is om nog eens in het rood van FC Twente te spelen. Hij vindt het een fantastische club, net als ik trouwens. Ik heb ervoor mogen spelen, Twente is mijn thuis. Zo voelt het ook voor Wout, die er vroeger als supporter op de tribune stond."

Sinds afgelopen winter hebben Bruggink en Cziommer nauw contact. De technisch directeur van FC Twente gooide na het vertrek van Ugalde tevergeefs een lijntje uit. Komende zomer zijn er nieuwe kansen. "We communiceren open en eerlijk met Arnold", vervolgt Cziommer in gesprek met Geert-Jan Jakobs van Voetbal International. "Wout en ik hebben veel emoties bij Twente, daarom willen we dit ook goed en zorgvuldig aanpakken. Geen dingen beloven die we niet kunnen waarmaken." Er is zelfs sprake van een clausule in het contract van Weghorst. "Er stond een bedrag in, en dat staat er nog steeds. Het zal fluctueren richting augustus. We gaan kijken hoe we het best op de huidige situatie kunnen inspelen."

Of de transfer rond gaat komen is volgens Cziommer niet alleen afhankelijk van Burnley FC. "Ik weet nog niet wat er precies mogelijk is van de kant van Twente. De eerstvolgende stap is dat we weten wat Burnley wil. Stel dat manager Vincent Kompany nu zegt: 'Ik heb Wout nodig om ons terug te schieten naar de Premier League, de rest interesseert me niet'. Dan wordt het weer een heel ander verhaal."

FC Twente is echter niet de enige club die de interesse in Weghorst kenbaar heeft gemaakt. "Ook andere clubs tonen interesse. Hoeven we niet geheimzinnig over te doen. Zolang ik met Twente niet inhoudelijk kan spreken, kan ik dat ook niet met andere clubs. Binnenkort zal er meer duidelijk worden, waarbij voor Wout het hele plaatje telt. Er moet een plan zijn, dat hij wil volgen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties