Transfers

Zaakwaarnemer Ugalde naar Europa om te praten over mogelijke transfer

Zaakwaarnemer Ugalde naar Europa om te praten over mogelijke transfer

In de zomer van 2021 kwam Manfred Ugalde naar FC Twente. De jonge spits werd gehuurd van City Football Group na een goed seizoen bij Lommel SK, een Belgische club die onder de City Group valt. Ugalde kreeg met name in de tweede seizoenshelft niet veel kansen, maar wist FC Twente toch te overtuigen om hem nog een jaar te huren.

Dit seizoen kreeg hij heel lang heel weinig speelminuten, maar in maart kreeg Ugalde eindelijk écht zijn kans. Hij greep deze met beide handen aan en scoorde vijfmaal in slechts 180 minuten. Inmiddels is hij de vaste basisspits van FC Twente. De twintigjarige spits heeft de club weten te overtuigen om hem definitief over te nemen van City Football Group.

Wat betreft deze definitieve overname zit er een cruciale week aan te komen. ESPN meldt dat de zaakwaarnemer van Ugalde, Kurt Morsink, deze week naar Europa reist om de mogelijkheden wat betreft het behouden van de Costa Ricaan te bespreken.

Onlangs zei Jan Streuer in gesprek met Voetbal International het volgende over een eventuele aankoop van Ugalde. "We kijken wat mogelijk is, misschien kunnen we dit inventief oplossen. Die jongen wil in ieder geval wel blijven." Het lastige aan de situatie is dat FC Twente én het tweejarig contract van Ugalde bij City Football Group moet afbetalen én dat de spits niet afkomstig is uit de Europese Unie, waardoor FC Twente hem minimaal anderhalf keer het salaris van een gemiddelde eredivisiespeler moet betalen. Dit bedraagt ongeveer 450.000 euro per jaar voor Ugalde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties