Transfers

Zegen Pastoor hielp Misidjan op weg naar Saoedi-Arabië waar hij nu 'prima ' geld verdient

Zegen Pastoor hielp Misidjan op weg naar Saoedi-Arabië waar hij nu 'prima ' geld verdient

Na twee seizoenen bij FC Twente besloot Virgil Misidjan om de club te verlaten. Hij had een verbeterde aanbieding op zak, maar de wens om toch nog een keer in het buitenland aan de slag te gaan woog uiteindelijk zwaarder. Even leek hij op weg naar Griekenland waar hij sprak met PAOK Saloniki, maar het werd uiteindelijk Al-Tai uit Saoedi-Arabië.

Misidjan speelde al eerder in het buitenland bij het Bulgaarse FC Ludogorets en het Duitse FC Nürnberg, maar de overstap naar Saoedi-Arabië was lastiger. Dit had onder andere te maken met zijn drie kinderen van 5, 4 en 2. "Dat is spannend. Bovendien zijn ze net Nederland gewend, met school en vriendjes", blikt Misidjan terug in gesprek met Vincent de Vries van De Stentor.

Misidjan is gelovig en besloot zijn vraagstuk voor te leggen aan de pastoor van de Evangelie Gemeente in Tilburg. "Die was direct heel positief. Hij zei meteen: ga maar. Als ik maar niet vergat de Bijbel te lezen en te blijven bidden." Deze bijbel heeft hij meegenomen naar het moslimland waar schrikbarende salarissen worden neergelegd. Maar wat verdient hij nu eigenlijk bij zijn nieuwe werkgever?

Het is een vraag waarop hij uit veiligheidsoverwegingen geen antwoord op kan geven. "Het geld is prima. Meer dan prima zelfs. Het is beduidend meer dan bij FC Twente." Toch had de keuze voor Al-Tai niet alleen maar te maken met de financiële vergoeding. Misidjan noemt het een zegen van God. Waarom?

Hij zit nu in dezelfde competitie als Karim Benzema, Roberto Firmino, Jordan Henderson, Fabinho, Sadio Mané, Édouard Mendy, Riyad Mahrez, Marcelo Brozović, N’Golo Kanté en Ronaldo. "Dat is toch geweldig om mee te maken? En wat je ook niet moeten vergeten: over een paar jaar wordt het heel lastig om hier te spelen. Omdat hier dan zoveel grote namen zitten. Kom daar dan maar eens tussen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties