FC Twente - Odense (3-2) EL

FC Twente is in de Europa League zeker van de knock-out fase. In Enschede versloeg het elftal van trainer Co Adriaanse Odense, 3-2. Het was de derde zege in vier duels.

Doordat Fulham thuis won van Wisla Krakow met 4-1 is Twente al zeker van overwintering in Europa.

Aanvallende opstelling

Na drie minuten was er het eerste kansje voor Chadli, hij maakte echter een schwalbe maar kreeg geen gele kaart van arbiter Alin Hategun uit Roemenië. De eerste echte kans was na acht minuten voor Wisgerhof, hij schoot over. Het eerste doelpunt viel echter na elf minuten al aan de andere kant. Fall profiteerde van een fout van Douglas, omspeelde Mihaylov en tikte de 0-1 binnen. Na ruim twintig minuten begon Twente met een offensief op jacht naar de gelijkmaker. Eerst probeerde Tiendalli het van afstand, zijn inzet ging naast het doel van Odense. Ook Brama schoot van net buiten de zestien hard op doel, zijn schot was een prooi voor doelman Wessels.

Fotoreportage FC Twente-Odense BK 3-2

[nggallery id=276]

John kreeg even later de bal net niet bij De Jong en die zag de bal net voorlangs rollen. Twente bleef het proberen met afstandschoten, ook Rosales ondernam een poging, maar ook die eindigde in de handen van de doelman. De Jong was nog het dichtst bij een doelpunt, hij kopte van net binnen de zestien op doel, de doelman verkeek zich op de bal, maar werd gered door de lat. Kort daarna kwam dan eindelijk de gelijkmaker op het bord, John zette voor, Landzaat kopte door en zag Høegh de bal in eigen doel werken; 1-1. Twee minuten later stonden de Enschedeërs ineens op voorsprong. Opnieuw was het Landzaat die schoot, dit keer ging zijn inzet met een mooie boogbal over doelman Wessels.

FC Twente wint door FER

De eerste kans na rust was voor de Denen. Mendy schoot een vrije trap hard op doel, Mihaylov kon redding brengen. Zeven minuten na rust probeerde John het van afstand, zijn schot ging enkele meters naast. Aanvoerder Sørensen probeerde het even later aan de andere kant, doordat zijn schot van richting werd veranderd had Mihaylov er moeite mee, maar kon wel redden. Na een klein uur schoot Bajrami te slap op doel waardoor Wessels simpel kon vangen.

Ook Landzaat had een mogelijkheid, maar hij schoot net over de kruising. Het doelpunt viel echter verrassend aan de andere kant en opnieuw was het Fall. Hij won knap een kopduel van Wisgerhof en zag de bal over Mihaylov gaan en in het doel vallen. Twintig minuten voor het einde probeerde De Jong het uit een moeilijke hoek, Wessels kon makkelijk vangen. Even later maakte Traore een overtreding op Bajrami en kreeg daarvoor geel, waar rood misschien op zijn plaats was geweest. Twente kwam acht minuten voor het einde toch op de beslissende voorsprong. Fer was net ingevallen en maakte, net als tegen PSV afgelopen weekend, een belangrijk doelpunt voor Twente. Hij kopte een voorzet van John binnen en bracht Twente daarmee de zege en een plek in de volgende ronde van de Europa League.

FC TWente overwintert

Dankzij de overwinning is FC Twente zeker van de knock-outfase van de Europa League.

Statistieken FC Twente - Odense 3-2

0-1 Fall (11), 1-1 Høegh (35/ed), 2-1 Landzaat (37), 2-2 Fall (62), 3-2 Fer (82)

Arbiter: Alin Hategan (Roe)

Geel: Douglas, Ruud, Rosales, Landzaat, Johansson, Traoré, Wisgerhof, Bajrami, Sørensen

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Landzaat, (Janssen/74), Chadli (Fer/79), Brama, Bajrami, De Jong, John (Gouriye/90+2).

Odense BK: Wessels, Ruud, Høegh, Christensen, Mendy, Johansson, Traoré (Reginiussen/79), Sørensen, Gislason, Skoubo (Andreasen/76), Fall (Utaka/83

Bron: TVOost.nl / Vi.nl / Ad.nl / FCTwente.nu