Connect with us

FC Twente Nieuws

Twente, Verenigt! doet pleidooi tijdens raadsvergadering

Gepubliceerd

op

fc-twente-verenigt-noaber

Vanavond stond tijdens de stedelijke commissie de gemeentelijke garantstelling voor FC Twente op de agenda. Twente, verenigt! kreeg deze avond vijf minuten de tijd om de gemeenteraadsleden te overtuigen om deze garantstelling te verlenen. Arjan Steenkamp had vanavond namens Twente, Verenigt! het woord. Hij heeft de gemeenteraadsleden ingelicht over de rol die Twente, Verenigt! wil gaan spelen in het nieuwe FC Twente. Hieronder leest u zijn verhaal:

“Geachte raadsleden, fijn dat wij als Twente, verenigt! hier vanavond het woord tot u mogen richten. Allereerst willen wij een woord van dank uitspreken voor de trouwe band die de Gemeente Enschede al jaren heeft met onze club. In slechte tijden leer je je echte vrienden kennen. U bleef achter onze club staan en pakte het bij de hand om samen vooruit te gaan. De waardering hiervoor valt niet in woorden uit te drukken. Niet alleen op de korte termijn, maar juist ook op de lange termijn moet FC Twente haar dankbaarheid hiervoor blijven tonen.

Vorig seizoen, op 18 december 2015, ten tijde van de uitwedstrijd tegen Vitesse, leed de club op sportieve gronden een grote nederlaag. In onze eigen stad voltrok zich op datzelfde moment echter een veel belangrijkere gebeurtenis. U als gemeenteraad gaf uw steun voor de gemeentegarantie.

Eén voor de voorwaarden die uitdrukkelijk aan bod kwam bij diverse raadsleden was actieve betrokkenheid van de achterban. Deze handschoen hebben wij opgepakt en zullen we blijven oppakken. Wij hebben namelijk hetzelfde belang als de Gemeente Enschede en dat is de lange termijn. Uit de steun de afgelopen jaren blijkt wel dat wij slechts in mindere mate naar FC Twente komen voor sportieve prestaties. Wat wij willen is een club waar we trots op kunnen zijn. Zowel qua daden als qua gedrag. Een club met binding met de regio, met een identiteit waarin we ons herkennen en waar een cultuur heerst waarin noaberschap een vanzelfsprekend gedachtengoed is.

Ten opzichte van 18 december is er veel veranderd. De zaken op sportieve en financiële gronden zijn reeds aan bod gekomen en zullen ook door anderen nog uitgebreid worden gepresenteerd. Als Twente, verenigt! hebben wij ons druk gemaakt om een drietal kernzaken: Betrokkenheid, inspraak en toezicht. Alles met het doel om FC Twente vooruit te helpen, maar ook om kritisch te blijven volgen of we de juiste paden blijven bewandelen.

In november 2015 zijn we als financiële commissie gestart door heel veel kritische vragen te stellen in gesprekken met de toenmalige bestuurders. Dit is uitgegroeid tot een volwaardige verenging met duizenden leden en een democratisch gekozen bestuur. Actief betrokken bij de wederopbouw van het afgelopen jaar, met inspraak middels het voordragen van een tweetal bestuurders voor het hoogste controlerende orgaan en nog altijd kritisch richting de club die ons zo lief is.

Net als de gemeente Enschede hebben we als aanhang geprobeerd om juist afgelopen jaar achter de club te blijven staan. De indrukwekkende mars vanaf het Volkspark hier in Enschede, de actie Twente voor Twente waarmee projecten gericht op de toekomst en de jeugd worden gerealiseerd, maar ook de ruim 18.000 verkochte jaarkaarten zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

Zoals wij op u konden, en hopelijk kunnen, rekenen kunt u op ons rekenen. Op vele vlakken zijn er grote stappen gezet afgelopen jaar, maar we beseffen ons terdege dat de club er nog lang niet is. De gemeentegarantie is een cruciale stap op dit moment, maar het werk gaat nog jaren door. Onze kernwaarden betrokkenheid, inspraak en toezicht zullen wij blijven hanteren om de toekomst van onze club te dienen.

Zoals wij in een brief vorig seizoen al eens formuleerden zien wij de schuld aan onze Gemeente als een ereschuld aan de burgers. Wij zullen er alles aan doen om FC Twente deze schuld terug te kunnen laten betalen en dat kan alleen door een verantwoord financieel beleid te volgen, maar ook door de belangrijke maatschappelijke positie uit te bouwen en door gewoon te blijven doen, zoals het beleidsplan dat ook beschrijft. Wij zien het als onze morele plicht om als Ledenvereniging de kritische rol van toezicht waar te maken en om middels betrokkenheid en inspraak zorg te dragen voor het behoud van onze cultuur, de identiteit en het normaal doen. Dit zullen we doen door gevraagd en ongevraagd advies te geven, kritische vragen te stellen en daar waar nodig aan de bel te trekken.

Daarnaast hebben we vorige week namens de 28 supportersverenigingen de club kernwaarden aangeboden waarin belangrijke pijlers aan bod komen zoals onze club zich dient te gedragen. Ook de belangrijke rol van en voor de stad Enschede komen hier uitgebreid aan bod. Mocht ook u de kernwaarden belangrijk vinden, ook voor de stad Enschede, kunt u ze onderdeel maken van de voorwaarden.

De club en de stad zijn ons dermate lief dat wij het verleden nooit opnieuw mogen laten gebeuren. We zeggen liever een keer sorry wanneer blijkt dat we onterecht aan de bel hebben getrokken dan dat we toekijken hoe onze club opnieuw uit onze handen glipt.

Hopelijk kunnen we ook in de toekomst samen optrekken om onze mooie club te behouden voor ons en voor onze kinderen. U kunt op ons rekenen!”

1 Reactie

Plaats een reactie

1 Reactie

  1. De visser

    Wat een slap gelul, Fc Twente kan gerust voor zich zelf opkomen .
    Of dachten jullie dat de gemeente raad hier op zat te wachten????

    14 februari 2017

Laatste Nieuws

ron-jans-stadionspeaker-fc-twente-willem-II-2021 ron-jans-stadionspeaker-fc-twente-willem-II-2021
Eerste elftal57 minuten ago

Video: Jans weigert de Ron Jans Dans: “Jullie kunnen de pot op!”

Maandagavond was het één groot feest op de parkeerplaats voor de hoofdingang van de Grolsch Veste. Hier werden de spelers...

huldiging-grolsch-veste-rookbom-podium huldiging-grolsch-veste-rookbom-podium
Eerste elftal2 uur ago

Video’s: Stemming zit er goed in bij de Twente-supporters bij de Veste

Vanaf 17:00 uur mochten de FC Twente-supporters hun plek innemen op P1 van de Grolsch Veste. Allereerst werd het publiek...

feyenoord-bus-me-politie-kuip feyenoord-bus-me-politie-kuip
Eerste elftal3 uur ago

Politie: Feyenoord-fans belaagd en mishandeld door Twente-supporters

Afgelopen zondag zijn er meerdere Twentse Feyenoord-supporters mishandeld langs de A1. De daders zouden Twente-supporters zijn die ook op weg...

michal-sadilek-tranen-twente-groningen-2022 michal-sadilek-tranen-twente-groningen-2022
Eerste elftal3 uur ago

FC Twente hofleverancier Elftal van de Week in de Telegraaf

In de laatste speelronde heeft FC Twente verrassend weten te winnen op bezoek bij de nummer drie Feyenoord. Het waren...

veiling-twente-shirt-feyenoord-twente-2021-2022 veiling-twente-shirt-feyenoord-twente-2021-2022
Eerste elftal4 uur ago

Veiling: Bied nu op de wedstrijdshirts gedragen tegen Feyenoord

Wil je graag een mooi aandenken aan het huidige seizoen? Dan is dit je kans. FC Twente laat de wedstrijdshirts...

elftal-van-het-jaar-2021-2022 elftal-van-het-jaar-2021-2022
Eerste elftal5 uur ago

Twee Twente-spelers in Elftal van het Seizoen 2021-2022

Het seizoen is voorbij en dus is het tijd om de eindbalans op te maken. Waar Jochem Kamphuis vandaag door...

kamphuis-zerrouki-vlap-rode-kaart-twente-willem-ii-17-10-2021-grolsch-veste kamphuis-zerrouki-vlap-rode-kaart-twente-willem-ii-17-10-2021-grolsch-veste
Eerste elftal5 uur ago

Kamphuis uitgeroepen tot slechtste scheidsrechter seizoen 2021-2022

Er was de afgelopen weken veel te doen over de aanstellingen van de scheidsrechters voor de wedstrijden van FC Twente....

frank-wormuth-trainer-heracles-almelo frank-wormuth-trainer-heracles-almelo
Eerste elftal7 uur ago

Heracles ontslaat Wormuth twee dagen voor degradatie play-offs

Heracles Almelo heeft trainer Frank Wormuth per direct ontslagen. Dit is het directe gevolg van een aantal gesprekken die maandag...

giovanni-troupee-fc-twente-heracles-grolsch-veste-5-11-2021 giovanni-troupee-fc-twente-heracles-grolsch-veste-5-11-2021
Eerste elftal7 uur ago

FC Twente neemt definitief afscheid van Pierie en Troupée

FC Twente heeft besloten om komend seizoen niet door te gaan met Kik Pierie en Giovanni Troupée. Pierie werd dit...

quincy-promes-spartak-moskou-zittend quincy-promes-spartak-moskou-zittend
Eerste elftal7 uur ago

Promes gelinkt aan drugspartij met straatwaarde van 300 miljoen euro

Het ziet er allesbehalve goed uit voor Quincy Promes. De voormalig aanvaller van FC Twente is momenteel verdachte in meerdere...