Twente Insite

FC Twente Nieuws

Twijfels rondom Rutten: “Heb liever dat mensen zich 100% op een project storten”

Twijfels rondom Rutten: “Heb liever dat mensen zich 100% op een project storten”

Binnenkant Paal, het programma op de radio van RTV Oost, waarin Paul Schabbink met gasten een gesprek probeert te voeren over sport. Voornamelijk voetbal. Dit keer zijn Hilbert van Gils en Gijs Eijsink te gast. Van Gils is de trainer van sc Glanerbrug – eerste Overijsselse kampioen bij de amateurs van dit seizoen.

“Ik heb altijd een hekel aan dubbelfuncties. Dat Fred Rutten iets doet bij FC Twente, dat is natuurlijk altijd goed. Maar ik heb altijd liever dat mensen zich 100% op een project storten, en niet twee dingen tegelijk doen. Ik twijfel dan altijd of het wel de benodigde invloed heeft”, opent Van Gils het onderwerp ‘FC Twente’.

“Hij zal zeker gebeld worden, en ook een enkele keer langskomen”, haakt Eijsink in. “Maar het wordt natuurlijk lastig, er zit een flinke afstand tussen. Uiteraard zal hij zijn stinkende best doen om de juiste adviezen te geven, maar we moeten afwachten of het werkt. Er wordt verwezen naar Hiddink, die ook op stand adviezen gaf. Laten we hem het voordeel van de twijfel geven.”

Eijsink is echter niet de enige. “Die twijfel hoor ik links en rechts steeds harder doorklinken. Fans die me vragen wat ik ervan vind. Weet je, Fred Rutten is wel Fred Rutten. Die is een 100% FC Twente-man. Hij kent iedere meter van zowel het trainingscentrum in Hengelo als van de Grolsch Veste. Met andere woorden: die adviezen zullen echt wel goed zijn.”

Eijsink heeft de smaak te pakken. “Nu we toch bezig zijn, laten we ook voetbal mensen in de Raad van Commissarissen zetten. Youri Mulder bijvoorbeeld”, schudt de journalist uit zijn mouw. “Die heeft toch geen werk momenteel. Een intelligente jongen, ook met veel ervaring. Ik noem er maar eentje hoor. Dat schiet me zo ineens te binnen. Zo zijn er misschien nog wel meer.”

Fred en Youri hebben natuurlijk wel een breed netwerk”, vult Van Gils hem aan. “Zo kom je ook met spelers in aanraking. Spelers die interesse hebben in FC Twente en die een versterking zijn.”

“Slechts één voetbalman in de RvC vind ik echt te minimaal. Daar zitten momenteel allemaal mensen in waarvan niemand de achternaam kan onthouden. Om de doodeenvoudige reden dat ze niet in de voetbalwereld actief zijn geweest. Ze komen waarschijnlijk uit de zakenwereld. Ze schuiven elkaar waarschijnlijk steeds zo’n baantje toe. Voetbalmensen moeten erin. Die kennen de kleedkamer van de binnenkant… daar zijn legio argumenten voor te bedenken”, besluit Eijsink.

Foto: Pro Shots

3
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
TukkerpowerMartin Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Tukkerpower
Gast
Tukkerpower

Volgens mij vergeet je Unal die Twente er vorig jaar bijna in zijn eentje ingehouden heeft.

Martin
Beheerder

Volledig eens. Je moet NU opbouwen en niet weer kiezen voor een halfbakken optie. We hebben gezien wat dat brengt. Graag of helemaal niet. Rvc lid prima, maar niet om volgend jaar alsnog in te stappen. TD aanstellen voor de lange termijn. Van Leeuwen lijkt me geen optie. City leent geen talenten uit aan de JL, zie vorig jaar toen wij de talenten hadden ipv NAC. En verder is alleen Uvini een top huurling geweest. Rest waren enkel niveau Olaitan.

Tukkerpower
Gast
Tukkerpower

Weet je, als deze drie wijzen uit het Oosten iets te vertellen hebben kan het bestuur maar beter luisteren. De trainer van SC Glanerbrug en 2 lulhannesen van RTV Oost, dan praat je al bijna over het niveau van Gaal als je het over voetbalkennis hebt. Jammer Fred, deze heren vinden het niet verstandig die dubbelfunctie. En inderdaad Youri Mulder is een topper, die lult in zijn eentje dommer dan deze drie bij elkaar.