Twente Insite

FC Twente Nieuws

Update: AZ-supporters veroordeeld na gooien vuurwerk in Grolsch Veste

Update: AZ-supporters veroordeeld na gooien vuurwerk in Grolsch Veste

AZ won gisteravond in blessuretijd van FC Twente. Bij de feestelijkheden rond de tweede treffer van de Alkmaarders werd er vuurwerk uit het uitvak gegooid, dat in het familievak eronder belandde. Naast de schrik, leverde het ook (lichte) verwondingen op bij supporters die in het thuisvak zaten.

Op social media spraken enkele supporters hun verontwaardiging uit over het gebeuren. FC Twente is één van de weinige clubs in Nederland waar geen net hangt voor het uitvak op de tweede ring. Dit soort incidenten zouden er aan kunnen bijdragen dat dat in de toekomst niet meer het geval is.

Update: Vandaag is in de rechtbank in Almelo een 25-jarige AZ-supporter uit Assendelft veroordeeld tot 150 uur taakstraf en 2 weken voorwaardelijke celstraf. De man was zelf niet aanwezig in de rechtbank maar verklaarde bij de politie slechts een klein stuk vuurwerk het stadion binnengesmokkeld te hebben. Toen duidelijk werd dat AZ de wedstrijd ging winnen wilde de man dit met een knal vieren.

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

Reacties

  1. De gewone man wordt gefouilleerd, het vuurwerk tuig in het uitvak en vak P blijkbaar niet. Dit was een poging tot doodslag! En deze gasten gaan lachend terug naar Alkmaar. Het zoveelste incident, wanneer gaat Fc Twente haar supporters beschermen? Blijkbaar weinig geleerd van de bekerwedstrijd tegen Den Bosch???

  2. Te gek voor woorden, zat naast het vak.erg voor de mensen die dit overkomt, zal tijd worden om iets voor het vak te plaatsen zodat niet alles meer naar beneden gegooid kan worden, ook bleef er vuurwerk op de rand liggen , een gevaarlijke toestand, er had beter gefouilleerd moeten worden en na dit voorval onmiddellijk het vak ontruimen

  3. Het lijkt mij dat er door het bestuur van FCT een klacht tegen az supporters wordt neergelegd zowel bij az als bij de KNVB met de mededing dat az supporters nooit meer welkom zijn in De Veste. En mensen die schade hebben opgelopen persoonlijk aangifte doen tegen club az en de supporters van die club.

    • Waarom alle toeschouwers verbieden als er maar een paar rotte appels tussen zitten? Er zijn ook mensen die voor het spel van Twente en AZ komen. Die geen herrie schoppen en zoiets lafs doen.

  4. Dit slaat nergens op een “laffe aanval” !!!!
    Stadion verbod voor degene die dit gedaan hebben.Dit kan niet en waarom is er niet meteen ingegrepen??

  5. Moeilijk he fouilleren na de eerste knal had het vak al ontruimd moeten worden. Neemt niet weg dat de supporters zich gedragen moeten dat is schijnbaar moeilijk .

  6. Ben benieuwd wat hier aan gedaan word en vooral de reactie van zowel uit als thuisclub

We zijn benieuwd naar jouw mening

error: Copyright FC Twente Insite