Valse start FC Twente Vrouwen tegen rivaal Ajax Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft de goede lijn van het kwalificatietoernooi van de Womens Champions League niet voort kunnen zetten. In Amsterdam ging de ploeg van de in de Eredivisie debuterende coach Tommy Stroot met 1-0 onderuit tegen Ajax Vrouwen. Het doelpunt viel in de 69e minuut en kwam op naam van Desiree van Lunteren.

In de eerste helft kregen beide ploegen kansen, Ajax Vrouwen raakte zelfs twee maal de lat, maar kwamen niet tot scoren. In de tweede helft was Ajax Vrouwen de bovenliggende partij en had het meerdere kansen op de 2-0 en de wedstrijd definitief op slot te gooien. Omdat dit niet gebeurde bleef het spannend tot in de allerlaatste minuut.

[google]De nederlaag doet FC Twente Vrouwen door de nieuwe regels van de KNVB minder pijn dan voorgaande seizoenen. Na 21 wedstrijden spelen de eerste vier ploegen op de ranglijst via de nieuw ingevoerde play-offs om de uiteindelijke titel.

7Lorsheyd, Roetgering, Waldus, Kerkdijk (86. Ellouzi), Worm, Munsterman (76. Van de Ven), Onzia, Roord, Bakker (67. Beerensteyn), E. Jansen, R. Jansen.

De overige uitslagen:
sc Heerenveen - PSV 2-1
PEC Zwolle - Achilles '29 0-2
Telstar - ADO Den Haag 1-2

Door de 2-0 overwinning van Achilles '29 is de debutant in de Eredivisie nu koploper.