Twente Insite

FC Twente Nieuws

Van de Sanden bezorgt Oranje eerste EK overwinning: “Ik werd helemaal gek”

Van de Sanden bezorgt Oranje eerste EK overwinning:  “Ik werd helemaal gek”

De Oranje Leeuwinnen zijn het EK zondag uitstekend van start gegaan met een 1-0 overwinning op Noorwegen, de nummer 11 op de FIFA wereldranglijst. De 1-0 kwam op naam van voormalig FC Twente aanvaller Shanice van de Sanden die een voorzet van links fraai afmaakte met het hoofd. Uiteindelijk bleek het doelpunt van de rechtsbuiten voldoende voor de overwinning en barstte na het laatste fluitsignaal het feest los in de Galgenwaard.

Na het scoren van de 1-0 zocht Van de Sanden direct de aanwezig koning Willem Alexander en koningin Maxima op. “Ik werd helemaal gek, het hele stadion ontplofte. Het kwam in en fractie van een seconde in me op om daar naartoe te gaan. Ik pakte even m’n momentje. Ik heb naar de koning gezwaaid, en hij zwaaide terug. Dat gaf me kippenvel”, aldus Van de Sanden direct na afloop tegenover Dwarswaard van het AD.

Toch was er één puntje van kritiek op de rappe aanvaller. Na de 1-0 had ze de bal sneller voor moeten zetten op haar Oranje collega die alleen voor de keeper stond. Ze nam een fractie teveel tijd waardoor deze levensgrote kans verloren ging. Hierdoor bleef de wedstrijd onnodig spannend, maar daar maakt Van de Sanden zich nu niet meer druk over.

In de basis twee speelsters van FC Twente: Sherida Spitse en Kika van Es. Verder mochten ook voormalig FC Twente speelsters Van Veenendaal en Dekker aan de aftrap verschijnen. Vlak voor het eindsignaal mocht ook Jill Roord nog enkele minuten meespelen.

Aanstaande donderdag staat voor de nummer 12 van de FIFA wereldranglijst de confrontatie met Denemarken op het programma. Ondanks dat de Denen op de 15e plek staan zal het een loodzware wedstrijd worden. De laatste poulewedstrijd volgt volgende week maandag tegen België dat terug is te vinden op de 22e plek op de FIFA wereldranglijst. Beide wedstrijden beginnen om 20:45 uur.

Foto: Orange Pictures

Laat wat van je horen

*