Twente Insite

FC Twente Nieuws

Van Halst op zoek naar nieuwe trainer: “Huidige situatie geeft ons de kans”

Van Halst op zoek naar nieuwe trainer: “Huidige situatie geeft ons de kans”

Twee jaar geleden speelde Jong FC Twente nog in de Jupiler League, maar vanwege de financiële problemen werd besloten om er weer uit te stappen. Na één seizoen beloftencompetitie werd besloten dit jaar in ter stromen in de nieuwe voetbalpiramide. Door de prestaties uit het verleden mocht Jong FC Twente het proberen in de tweede divisie, maar de ploeg bleek niet goed genoeg en degradeerde onlangs naar de derde divisie.

Toch heeft de club de ambitie om weer terug te keren in de Jupiler League, zo laat Jan van Halst vandaag weten in gesprek met Peter Wekking van Voetbal International. “Uiteindelijk is het wel onze ambitie om binnen vijf jaar met het beloftenteam terug te keren in de Jupiler League. De huidige situatie geeft ons de kans daar beleid op te ontwikkelen.”

Een beslissing die al werd genomen voordat Jong FC Twente degradeerde was dat de club niet verder wil met trainer Paul Bosvelt. Van Halst is momenteel op zoek naar een geschikte opvolger. “We zoeken het bekende schaap met de vijf poten.” Toch wil Van Halst de degradatie niet direct in de schoenen schuiven van Bosvelt en zijn assistent Boschker. “Doordat de licentie laat af kwam, hadden we nauwelijks tijd een fatsoenlijke selectie samen te stellen. De doorbraak van veel jonge spelers richting de A-selectie ging ook ten koste van het beloftenteam. Het was een wonder geweest als we met Jong FC Twente niet waren gedegradeerd.”

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
De visser Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
De visser
Gast
De visser

Waarom moet Bosveld dan wijken???????