Volg ons op Social Media

Eerste elftal

Verontrustend overzicht: FC Twente kan amper elftal op de been brengen

Gepubliceerd

op

jeroen-van-der-lely-fc-twente-28-2018

Vrijdag is het alweer 1 juni en nog altijd is er geen nieuwe technisch directeur gepresenteerd bij FC Twente. Fred Rutten moest het in eerste instantie gaan doen, maar hij blijft trainer bij Maccabi Haifa. Wel trad hij toe tot de RvC als controleur en adviseur met betrekking tot het technische deel van het voetbalbedrijf. De aandacht is nu verschoven naar Ted van Leeuwen, maar na weken speculatie is er nog altijd geen groen licht.

Dat er haast is geboden bij de aanstelling van een nieuwe technisch directeur blijkt wel als we een overzicht maken van de huidige contractspelers en deze onderverdelen in vier categorieën:

1. Einde contract, moet vertrekken, reeds vertrokken
Maar liefst 12 spelers vallen in de eerste categorie ‘Einde contract, moet vertrekken, reeds vertrokken’. Het betreft de spelers Hidde ter Avest, Thomas Lam, Jos Hooiveld, Cristian Cuevas, Michael Liendl, Adam Maher, Luciano Slagveer, Adnane Tighadouini, Nikola Gjorgjev, Mounir El Hamdaoui en Jari Oosterwijk. FC Twente wilde nog in gesprek met Hidde ter Avest, maar de Tukker lijkt te kiezen voor een nieuwe uitdaging.

2. Transfervrij door degradatieclausule
Inmiddels is bekend dat de twee ervaren spelers Danny Holla en Stefan Thesker gebruik maken van een clausule waardoor ze de club transfervrij mogen verlaten. Holla zou nog in gesprek zijn met FC Twente over een contractverlenging, maar zou ook in gesprek zijn met eredivisionist FC Groningen. Thesker praat voorlopig niet met FC Twente, maar sluit een gesprek in de toekomst niet uit. De kans is dus groot dat beide spelers FC Twente gaan verlaten.

3. Aangegeven open te staan voor vertrek
Opvallend is de lijst van spelers die FC Twente al voor de degradatie aan hebben gegeven open te staan voor een nieuwe club. Het is een lijst van zes spelers: Joël Drommel, Jorn Brondeel, Jeroen van der Lely, Jelle van der Heyden, Fredrik Jensen en Oussama Assaidi.

4. Doorlopend contract (vooralsnog) zonder vertrekwens
In totaal zijn er maar acht spelers met een doorlopend contact en waarvan vooralsnog niet bekend is dat ze een vertrekwens hebben. Deze spelers zijn Nick Hengelman, Peet Bijen, Richard Jensen, Michael Maria, Haris Vuckic (zwaar geblesseerd), Alexander Laukart, Dylan George en Tom Boere.

spelersoverzicht-lijst-2017-2018
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Nieuwe selectie van 25 spelers
FC Twente wil komend seizoen een selectie samenstellen bestaande uit 25 contractspeler waaronder drie doelmannen. Met slechts acht spelers die voorlopig willen blijven, wacht er een megaklus voor de nog aan te stellen nieuwe technisch directeur. Ervan uitgaande dat alleen de laatste acht spelers blijven moet FC Twente nog op zoek naar:

2 doelmannen
2 rechtsbacks
1 linksback
2 centrale verdedigers
3 middenvelders
3 buitenspelers
1 spits

Een helse klus, mede omdat er voorlopig nog altijd geen geld beschikbaar is om spelers te kopen. Zolang de club geen aandelen heeft verkocht of er geen spelersfonds is opgericht, blijft FC Twente voor het grootste deel afhankelijk van transfervrije spelers of spelers die mogen worden verhuurd. Dat er niet geïnvesteerd kan worden heeft alles te maken met de aanstaande claim van de belastingdienst. FC Twente en de belastingdienst zijn er in hoofdlijnen uit en zijn bezig om de laatste plooien glad te strijken. Pas op het moment dat de handtekeningen zijn gezet kan FC Twente beginnen met het verkopen van aandelen en/of het opzetten van een spelersfonds.

Foto: Pro Shots

12 Reacties

12 Comments

 1. Albert nordkamp

  5 juni 2018 at 11:51

  Als Boete blijft kijk naar zijn vorige maatjes die hem goed bedienden waardoor hij 34 keer scoorde haal die in huis

 2. Nick achterhuis

  1 juni 2018 at 01:20

  Ik vind dit altijd moeilijk om te lezen…spelers die nu massaal de club willen verlaten..laat de spelers nou een bij zich zelf te rade gaan…een jaar lang zijn wij gebukt gegaan onder slechte en blamerende prestaties. Ook wij hadden meteen weg kunnen blijven. Wij kozen er echter voor om de schouders er onder te zetten. Het zou spelers en in het bijzonders de basisspelers sieren dat men eerst knokt voor een terugkeer en dan pas zo’n beslissing te nemen.

 3. Dick

  31 mei 2018 at 15:51

  Komt goed. Valt niet mee, ook voor mij niet, maar nog even geduld.

 4. FC Twente 1965

  31 mei 2018 at 14:06

  Hoop dat we spelers als Barto, Boymans, Castelen, Donk, Elbers, Houtkoop, Hunte, Joey vd Berg, Loovens MacDonald en Valpoort kunnen halen zijn allemaal transfervrij spelers met ervaring hebben we nodig nu.

 5. Kieknwatwort

  31 mei 2018 at 13:34

  We worden allemaal een beetje ongeduldig…

 6. R.V.

  31 mei 2018 at 13:23

  Hoezo belastingclaim, kan er geen betalingsregeling getroffen worden dan met de fiscus?, het kan toch niet zo zijn dat de Gemeente ( lagere overheid) garant gaat staan met gemeenschapsgeld, terwijl een hogere overheid ( Belastingdienst) het geld in 1 keer kan komen ophalen? De fiscus kan 6 keer een bedrag van € 1.000.000 krijgen, dus betaling in 6 jaar, ga in elk geval de onderhandelingen aan. Wanneer Twente een eigen opgeleide Messi kan verkopen dan kan de fiscus in 1 keer betaald worden!, die deal moet je met hun afspreken.

  Het voetbalbedrijf moet centraal staan, dat is je verdienmodel, dat is je bestaansrecht. Kijk naar Ajax, begin met een goede jeugdopleiding, investeer in trainers/ scouting, geen spelers aantrekken op huurbasis, daarbij een goede trainer die de jeugd beter kan maken.

  Degene die ooit verantwoordelijk is geweest om Bleuming te ontslaan is niet goed bezig geweest, hij was toch de ontdekker van Nacer Chadli? die vervolgens voor € 10.000.000 is verkocht, zo’n iemand had ik dus nooit ontslagen, contract voor het leven geven zou ik zeggen.

  Kan nog wel een tijdje zo door gaan….Forza Twente!

  • Twentebilly

   31 mei 2018 at 13:35

   Ik lees nergens dat het bedrag in één keer voldaan moet worden. Met de belasting is alles te regelen als ze hun geld maar krijgen.

   De ontdekker van Chadli was Ted van Leeuwen in de tijd dat hij bij AGOVV zat. Toen Heracles akkoord was met Chadli en AGOVV kwam FC Twente plots om de hoek zetten en zette Heracles te kakken. Maar na de wedstrijd AGOVV – Ajax wist iedereen in Nederland dat Chadli overliep van talent. Daar was geen Bleuming voor nodig.

   Het voetbalbedrijf staat nu centraal. Daardoor zijn er ook zoveel mensen ontslagen, juist om het voetbalbedrijf zo min mogelijk te laten lijden. Geld om te investeren is er niet. Daarvoor moet eerst de deal met de fiscus rond zijn waarna de club pas een deal kan maken mbt het verkopen van aandelen of het oprichten van een investeringsfonds/spelersfonds.

   Op zich is er helemaal niet zo moeilijk. Twente zit nog in de wurggreep van de belastingdienst. Zolang dat niet is opgelost gaat niemand investeren en is er geen geld om spelers te kopen of te investeren in de jeugdopleiding.

 7. Tukkerpower

  31 mei 2018 at 12:49

  Ik denk dat we straks de dames op moeten stellen, daar zijn in elk geval wel speelsters aangetrokken

  • Twentebilly

   31 mei 2018 at 14:43

   En de beste speelsters zijn vertrokken naar Amsterdam…..

 8. Karel

  31 mei 2018 at 12:21

  Wordt twente het Achilles’29 van de 1e divisie, en verdwijnen ze gelijk weer een divisie lager?

 9. Fan

  31 mei 2018 at 11:43

  De lijst met spelers kan aangevuld worden met spelers die doorgeschoven worden vanuit jong. Rashaan Fernandes en Jeffrey de Lange hebben te horen gekregen dat ze naar het 1e team worden doorgeschoven.

 10. R.V.

  31 mei 2018 at 11:16

  Wat een beleid ! Wanneer heeft van Hals eigenlijk aangegeven wanneer hij weg wou? Anderzijds kon de directie /RVC toch al lang het falen zien van van Halst ? Waarom niet in januari 2018 al doorschakelen op plan B, dus technisch directeur zoeken ? Dit gaat dezelfde kant op als vorig jaar, te laat een goede selectie op de been, waardoor de trainer er geen geheel van kan maken.

  Absoluut wanbeleid en geen voetbal know how bij zittende directie dus, helemaal teleurstellend voor de bijna 15.000 toeschouwers die al een seizoenkaart hebben gekocht.

  Wat er moet gebeuren is benoeming van benoeming van TD, dat kan Evert Bleuming toch worden?, Zorg dat hij aan de slag kan, positieve energie er in, nu wordt Twente een speelbal van andere clubs, die “onze jongens'” wegkapen, dit is fnuikend voor de huidige selectie en vertrouwen.

  Kortom, vandaag benoeming Bleuming en doorpakken, zorgen dat je selectie op orde komt, zorg
  dat de huidige trainer aan de slag kan met een elftal, geen herhaling van vorig jaar, een ezel stoot zich toch ook niet 2 keer aan de zelfde steen ?

  Er lopen anders volgens mij ook genoeg bestuurders / directie leden bij de Tos, laten die eens om de
  tafel gaan zitten met huidige directie, zo kan je toch geen club leiden?, onzin dat het steeds om geld gaat, er zijn genoeg transfer vrije spelers en of jeugd. Doorpakken dus nu, anders volgend jaar ook degradatie uit de Jupiler league.

  Forza Twente !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

van-der-heyden-schenk-fc-twente-lutte-2019 van-der-heyden-schenk-fc-twente-lutte-2019
Eerste elftal12 uur geleden

FC Twente komt niet tot scoren in oefenwedstrijd tegen OH Leuven

FC Twente speelde zaterdagmiddag in Goor de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2019-2020. De bezoekers waren OH...

pitch-invasion-fc-twente-2019-kampioen-supporters pitch-invasion-fc-twente-2019-kampioen-supporters
Columns13 uur geleden

Column: Supporters teruggefloten door KNVB: Buitenspel!

7.500 euro aan de broek van, zo voelt het, korfballende pennenlikkers der Zeister bossen. Reden: Supporter-euforie. Toch vreemd hoe een...

sfeeractie-rook-pyro-gfc-fc-twente-2018 sfeeractie-rook-pyro-gfc-fc-twente-2018
Eerste elftal15 uur geleden

Opstelling: FC Twente start met Schenk en Bosch tegen OH Leuven

Om 14:30 uur wordt op het terrein van GFC Goor afgetrapt tussen FC Twente en OH Leuven. Het wordt voor...

Eerste elftal15 uur geleden

Nakamura vroegtijdig naar de kant in laatste wedstrijd voor Gamba Osaka

Keito Nakamura heeft zondag zijn laatste wedstrijd gespeeld voor Gamba Osaka. De multifunctionele aanvaller kon zijn afscheidswedstrijd helaas geen extra...

sari-van-veenendaal-atletico-madrid-2019 sari-van-veenendaal-atletico-madrid-2019
FC Twente Nieuws16 uur geleden

Sari van Veenendaal tekent contract bij Spaanse landskampioen

Sari van Veenendaal heeft besloten haar carrière voort te zetten bij de Spaanse landskampioen Atletico Madrid. Ze komt transfervrij over...

youness-mokhtar-fc-twente-2014-2015 youness-mokhtar-fc-twente-2014-2015
Eerste elftal17 uur geleden

Na decepties in Saoedi Arabië en Turkije, probeert Mokhtar het nu in Amerika

Voormalig FC Twente-aanvaller Youness Mokhtar gaat wederom een poging wagen in het buitenland. Na mislukte avonturen in Saoedi Arabië, Turkije...

Eerste elftal17 uur geleden

“Je zult Nakamura niet in het Enschedese nachtleven tegenkomen”

FC Twente heeft zich eerder deze week verzekerd van de komst van Keito Nakamura. De 18-jarige spits zal voor twee...

grolsch-veste-doeken-vak-p-buitenkant grolsch-veste-doeken-vak-p-buitenkant
Eerste elftal18 uur geleden

Vak P organiseert dinsdag speciale Homeless party. Opbrengst naar FC Twente

Aanstaande dinsdag staat de oefenwedstrijd tegen het bevriende Schalke ’04 op het programma. Het is de op één na laatste...

wout-brama-schouders-supporters-fc-twente-2019-kampioen-schaal.jpg wout-brama-schouders-supporters-fc-twente-2019-kampioen-schaal.jpg
Eerste elftal18 uur geleden

Supporter start doneer actie na boete KNVB. Teller op bijna 2000 euro!

De KNVB besloot eerder de deze week om FC Twente een boete uit te delen van 7.500 euro. De reden...

clublied-fc-twente-ay-ay-ay-ay clublied-fc-twente-ay-ay-ay-ay
Columns2 dagen geleden

Column: YNWA, ay, ay, ay, ay

Het verhaal Er was eens man die op de rand van de samenleving leefde en zijn hoofd boven water probeerde...

Advertentie