Ennio van der Gouw was vrijdagavond bij zijn basisdebuut in het betaald voetbal cruciaal voor VVV-Venlo. De doelman, die de jeugdopleiding van FC Twente doorliep, mocht in de allerlaatste minuut van de wedstrijd tussen VVV en Telstar mee naar voren komen en gaf een assist op Sven Braken, die de 1-1 binnenschoot.

Van der Gouw mocht vorige week al invallen tegen Jong PSV, omdat concurrent Lukas Zima geblesseerd uitviel. Nu mocht hij het voor het eerst laten zien in de basis. In de 87e minuut kreeg de zoon van voormalig Manchester United-keeper Raimond van der Gouw de 0-1 om de oren. In de 96e minuut mocht hij mee naar voren bij een vrije trap om de 1-1 proberen te maken. Hij tikte de bal met zijn scheenbeen naar Braken, die de bal kon binnenschieten. Klik op onderstaande video om het fragment te bekijken.

Ennio van der Gouw doorliep de jeugdopleiding van FC Twente, maar wist nooit door te breken bij de Tukkers. Deze zomer vertrok hij transfervrij naar VVV-Venlo. Daar kreeg hij niet direct een basisplaats. Bij blessureleed van Lukas Zima mag de 21-jarige doelman echter wel onder de lat staan.