Vingertoppen Marsman houden punten in eigen huis voor FC Twente

FC Twente kon bij een overwinning op Willem II vanavond zich opklimmen naar de vijfde plek in de eredivisie. Hier leken de Tukkers hard naar op weg door met rust al met 2-0 voor te staan. In de tweede helft wist de thuisploeg niet te scoren, Willem II op haar beurt wel. Zo werd het toch nog even spannend in Enschede, maar uiteindelijk trok de ploeg uit Enschede aan het langste eind: 2-1.

[google]De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en wist de bezoekers met snelle combinaties terug te dringen op eigen helft. Dit resulteerde in de 27e minuut in een doelpunt. Darryl Lachman hielp zijn voormalig werkgever aan een voorsprong door de bal in eigen doel te koppen. Willem II leek wakkergeschud en begon weerstand te bieden. Echter kwamen de Tilburgers niet veel verder dan enkele corners.

Na de minieme speldenprikjes van de Tricolores was het woord weer aan de ploeg van René Hake. Sinds de vorige wedstrijd tegen ADO Den Haag weet Ünal weer wat het is om te scoren. Dit bewees hij opnieuw in de 42e minuut door met de bal aan de voet richting het doel van Willem II te dribbelen. Vlak voor hij de zestien meter had bereikt, schreef hij met een droge knal de 2-0 op zijn naam.

In de tweede helft zette FC Twente de wedstrijd verder naar zijn hand, en leek het wachten op de 3-0. Toch waren het de bezoekers die het eerste doelpunt van de tweede helft maakten. Croux scoorde in 70e minuut en bracht daarmee de spanning terug in de wedstrijd waardoor Willem II met meer vertrouwen ging spelen.

Met een schot op de paal van Haye waren de Tilburgers nog dichtbij een gelijkmaker. Uit de herhaling bleek dat Marsman er nog aanzat met zijn vingertoppen, anders was de bal via de binnenkant van de paal erin gegaan. FC Twente maakte het zichzelf onnodig moeilijk, waardoor Willem II meer en meer vertrouwen kreeg.

De uitploeg wist het echter niet verder te brengen dan 1 doelpunt en na het laatste fluitsignaal stond een 2-1 score op het scorebord. Door deze overwinning staan de Tukkers in ieder geval voor 1 dag vijfde in de eredivisie.