Voetbalacademie

Bijzonder: Doelman Karssies raakt én stopt strafschop en bekert door met Onder 21

FC Twente/Heracles Onder 21 speelde zaterdag zijn eerste officiële wedstrijd van een seizoen. Het betrof een bekerwedstrijd op bezoek bij Voetbalacademie NEC. Lange tijd leek Onder 21 er met de overwinning vandoor te gaan, maar door een late gelijkmaker moesten strafschoppen uitwijzen wie door zou gaan naar de volgende ronde. In deze penaltyserie vertolkte doelman Sam Karssies op bijzondere wijze een hoofdrol.

Onder 21 nam na 24 minuten spelen de leiding in Nijmegen. Sander Sybrandy was goed voor 0-1. Na een kwartier spelen in de tweede helft schoot Lasse Wehmeyer, de Duitse linksbuiten die vorig jaar twintig KKD-wedstrijden speelde voor Heracles Almelo, de 0-2 binnen. Vijf minuten later maakte NEC de aansluitingstreffer. Lange tijd leek Onder 21 ervandoor te gaan met de overwinning, maar drie minuten voor tijd schoot NEC de 2-2 binnen. Er was geen verlenging, waardoor er gelijk strafschoppen moesten worden genomen.

De strafschoppenserie werd een hele bijzondere. Nadat beide ploegen hun eerste penalty hadden gemist, bleven de spelers de volgende veertien strafschoppen foutloos. De negende penalty van de kant van FC Twente/Heracles werd daarna genomen door doelman Sam Karssies, de vierde doelman van FC Twente. Karssies hield vervolgens de penalty van NEC tegen. Karssies werd dus de held bij Onder 21, dat doorbekert naar de tweede ronde. Volgende week zaterdag om 14:30 uur begint de competitie voor de ploeg met de uitwedstrijd tegen De Graafschap.