Voetbalacademie

Gemeente Hengelo zet 'alles op alles' om Academie toch te behouden

Gemeente Hengelo zet 'alles op alles' om Academie toch te behouden

FC Twente is op zoek naar een nieuwe locatie voor de beloftenteams van de vrouwentak om te trainen en te spelen. De club kwam onlangs uit bij HVV Hengelo, maar door de hoge huurprijs die de gemeente Hengelo hanteerde ging dat niet door. Incidenten als deze maken het dat FC Twente klaar is met de gemeente Hengelo. De club zou zelfs de FC Twente/Heracles Academie willen verplaatsen.

De gemeente is bang dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren en wil dan ook 'alles op alles' zetten om de Academie in Hengelo te behouden, zo laat een gemeentewoordvoerder weten in gesprek met 1Twente. "Onze eerste prioriteit is het behouden van de academie in Hengelo", zegt hij.

Een van de dingen die zal moeten gebeuren, is het renoveren van het trainingscomplex. FC Twente en Heracles hebben in het verleden al meerdere keren aangegeven dat de faciliteiten niet passen bij een topsportacademie. Lokaal Hengelo-raadslid Glenn Decker is het hier helemaal mee eens en schreef eerder deze maand een brief aan het college. "De academie heeft een belabberde uitstraling. De kantoren van de academie zijn een opstapeling van containers."

Twee jaar geleden werd er een plan gepresenteerd voor de renovatie en modernisering van het trainingscentrum. Hoewel het plan positief werd ontvangen, is er nog steeds niet gebeurd. De woordvoerder van de gemeente Hengelo laat weten binnenkort weer te spreken over de toekomst van het complex.

"Samen met de voetbalacademie en aanwezige maatschappelijke partners en sportclubs zoals Barbaros, MPM, Webton, Olympia, ROC van Twente en Gildebor, kijken wij naar de beste invulling van sportpark Veldwijk en de uitkomst hiervan zullen wij delen met onze gemeenteraad. Dit zal op korte termijn gebeuren", aldus de woordvoerder.

'Exorbitant hoge' huurprijs

Algemeen directeur Paul van der Kraan noemde de huurprijs voor de velden van HVV Hengelo 'exorbitant hoog'. De gemeente Hengelo komt nu voor het eerst met een openbare reactie op deze uitspraak. "Omdat de tarieven door de raad zijn vastgesteld, kunnen wij daar niet zomaar van afwijken." De huurprijs voor een kunstgrasveld ligt dit jaar op 15.220 euro exclusief btw per jaar. FC Twente is ook nog niet eens vrijgesteld van btw-afdracht.

De gemeente wilde nog wel een voorstel met de club bij de gemeenteraad neerleggen om de prijs voor de velden te verlagen, maar daar ging FC Twente niet op in. "FC Twente heeft ons bevestigd deze route niet te willen bewandelen en is gaan kijken naar andere mogelijkheden", besluit de gemeentewoordvoerder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties