Voetbalacademie

FC Twente klaar met gemeente Hengelo en wil Academie verplaatsen

FC Twente klaar met gemeente Hengelo en wil Academie verplaatsen

FC Twente wil graag een nieuw trainingscomplex bouwen. Afgelopen september werden de plannen voor een nieuw complex gepresenteerd. Sindsdien is de club bezig met het zoeken naar investeerders om het plan door te kunnen laten gaan. Momenteel zit de club echter nog in Hengelo, maar daar is de club niet zo blij mee. FC Twente wil zelfs graag de gezamenlijke opleiding met Heracles verplaatsen naar een andere gemeente.

"FC Twente is al tijden heel teleurgesteld in de houding van de gemeente Hengelo", vertelt Leon ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Ze hebben het gevoel dat Hengelo naar buiten toe altijd wel wil shinen met de aanwezigheid van FC Twente en de Academie daar op het complex, maar dat ze er eigenlijk niks voor terug willen geven. Komend weekend zijn de FKB Games, dat vinden ze stiekem eigenlijk veel belangrijker. Je krijgt een beetje een gevoel van 'wel de lusten, maar niet de lasten'."

"FC Twente komt in Hengelo niet verder. Dat frustreert enorm. Als de financiering rondkomt, en daar ga ik wel vanuit, keren ze terug naar het Diekman in Enschede. De Vrouwen gaan al weg bij het Diekman, die gaan naar Sparta Enschede. De club wilde de Beloften en de Onder 16 van de vrouwen laten trainen bij HVV Hengelo. Die club was heel enthousiast. Wat is er voor zo'n amateurclub nou mooier dan dat die FC Twente kan ontvangen met twee jeugdteams?", zegt de clubwatcher.

"Dan denk je: doen, win-win-situatie. Het gaat om een kunstgrasveld, dus ze hoeven het veld niet speciaal te maaien op speciaal verzoek van Twente, ze hoeven niet te kalken, dus het gaat nergens over. Toen kwam de huurprijs van de gemeente Hengelo en toen dachten ze: zijn ze helemaal gek geworden? Dat was wel een van de druppels. Ik heb de prijs gehoord, dat is een gigantische som. De gemeente Hengelo moet zich doodschamen, dat je dat als ambtenaar bedacht hebt", aldus Ten Voorde.

Academie

"Bovendien zit je nog met de FC Twente/Heracles Academie. Je schaamt je dood als FC Twente als je het vergelijkt met het trainingscomplex van AZ. Bij de Academie is het allemaal maar krap en schiet het maar niet op. Bij FC Twente zijn ze er zó klaar mee, en daar krijgen ze Heracles in mee, dat ze al wat lijntjes hebben uitgelegd naar andere gemeentes in Twente om de Academie te gaan verplaatsen. Ze zijn er wel klaar mee. Er is een gemeente die wel enthousiast is. Daar kan ik de naam niet van noemen. De gemeente Hengelo moet oppassen dat ze niet alles kwijtraken."

"Ik kom bijna elke dag op dag complex. Het kan echt niet meer. Het heeft niks met de nummer vijf van de eredivisie te maken. Het krachthonk is klein en krap, daar kun je niet meer mee aankomen. Ze hopen met de eerste selectie naar Enschede te gaan, maar de Academie moet ook stappen maken. FC Twente moet daar zelf uiteindelijk ook meer geld in gaan stoppen. Twente en Heracles stoppen er afzonderlijk van elkaar acht ton in. AZ stopt er 5,5 miljoen in. Dat is wel even een verschil", vertelt de clubwatcher.

Heracles-watcher Ralph Blijlevens oppert dat je het best de eerste selectie en de Academie bij elkaar kunt houden. "Dat kan niet, want je zit met Heracles", reageert Ten Voorde. "Als je met de Academie naar Enschede gaat, zeggen ze in Almelo: 'Ben je helemaal gek geworden?' Je hebt nu ook wel het gevoel dat omdat het in Hengelo is, de meeste spelers bij Twente willen spelen", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties