Voetbalacademie

Onder 21 verliest wederom en komt in cruciale fase om degradatie te voorkomen

FC Twente/Heracles Onder 21 promoveerde in het najaar naar Divisie 1A. Daar is de ploeg van trainer Nicky Kuiper minder succesvol. Onder 21 is na tien wedstrijden hekkensluiter met zeven punten. Dinsdag kwam koploper Almere City FC op bezoek. Het duel begon veelbelovend, maar helaas werd er wederom verloren.

Na 26 minuten spelen opende Olaf Kok namens FC Twente/Heracles de score. Voor rust werd het nog 1-1 door een benutte penalty van Almere City FC. Onder 21 hield lang stand tegen de koploper, maar in de 70e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Een klein kwartier later werd het ook nog 1-3. Dat was tevens de eindstand.

Onder 21 heeft nog wel uitzicht op NAC Breda en PEC Zwolle, de nummers zes en zeven van de achtkoppige competitie. Onder 21 zal beide ploegen in moeten halen om degradatie te voorkomen. De achterstand op NAC Breda is drie punten met een wedstrijd minder gespeeld. PEC Zwolle staat twee punten boven Onder 21 met hetzelfde aantal gespeelde wedstrijden. De ploeg speelt nog één keer tegen PEC en twee keer tegen NAC. Lijfsbehoud is dus nog zeker mogelijk voor Onder 21. Bekijk hieronder het resterende programma en de stand.