Voetbalacademie

Vitesse plukt Onder 21-trainer Nicky Kuiper weg uit Twente

Vitesse plukt Onder 21-trainer Nicky Kuiper weg uit Twente

Onder 21-trainer Nicky Kuiper vertrekt bij de FC Twente/Heracles Academie. De 35-jarige oefenmeester gaat aan de slag in de jeugdopleiding van Vitesse, waar Kuiper zijn eigen opleiding als voetballer genoot. De geboren Arnhemmer wordt hoofdtrainer van de Onder 19. Kuiper begon in het seizoen 2019-2020 bij de FC Twente/Heracles Academie als hoofdtrainer van Onder 16 en had de afgelopen drie seizoenen Onder 21, waarmee hij afgelopen najaar kampioen werd van Divisie 1, onder zijn hoede.

"In 2019 kwam ik als ex-profvoetballer binnen bij de Academie", vertelt Kuiper op de officiële website van de FC Twente/Heracles Academie. "Ik had op dat moment nog geen ervaring als trainer/coach. Destijds kreeg ik direct de kans om als hoofdtrainer van de Onder 16 aan de slag te gaan. Hier leerde ik enorm veel op allerlei vlakken, zoals het omgaan met een groep en individuen die volop in ontwikkeling zijn."

"De kennis en ervaring uit mijn eerste twee seizoenen heb ik verder uitgebreid bij de Onder 21. Daar kwamen ook andere uitdagingen bij kijken, zoals het omgaan met zaakwaarnemers en samenwerken met de eerste elftallen. Terugkijkend op mijn periode ben ik dankbaar voor de kansen waarin ik mij kon ontwikkelen van een onervaren ex-profvoetballer tot een trainer/coach."

Maarten van Wesenbeeck, de Manager Academie, is dankbaar voor wat Kuiper heeft betekend voor de jeugdopleiding. "Nicky is vijf seizoenen actief geweest als hoofdtrainer binnen de Academie. Nu krijgt hij de kans om aan de slag te gaan in de jeugdopleiding van Vitesse. Namens de gehele Academie wens ik hem enorm veel succes en ben ik hem dankbaar voor zijn bewezen diensten binnen onze jeugdopleiding." Bas van Baar, Hoofd Voetbalontwikkeling, vult aan: "Nicky was een prettige collega en fijn persoon om mee samen te werken. Binnen onze Academie was hij een trainer/coach met een goed oog voor het individu bij spelers."

Michael Jansen, de Hoofd Jeugdopleiding van Vitesse, is blij met de komst van Kuiper. "Met Nicky halen we een oude bekende in huis. Hij kent de Vitesse Voetbal Academie erg goed en heeft vroeger zelf ook bij de club gespeeld. Bij FC Twente/Heracles Academie heeft de oefenmeester een mooie ontwikkeling doorgemaakt en we zijn blij dat hij bij ons de volgende stappen in zijn loopbaan kan zetten. Tot slot wens ik Nicky veel succes en kijk ik uit naar de samenwerking", vertelt hij op de officiële website van Vitesse.

Nieuwe trainer Onder 17

De Academie presenteerde dinsdagmiddag Wietse de Blois als nieuwe trainer van de Onder 17. "Wietse stond bovenaan ons lijstje om hoofdtrainer te worden van de Onder 17. Wij zijn erg blij dat hij ervoor kiest om deze uitdaging bij ons aan te gaan", zegt Van Weesenbeeck, Manager Academie. De Blois was eerder trainer bij Be Quick 1887, vv Veendam 1894 en de jeugdopleidingen van SC Cambuur en FC Emmen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties