Voorbeschouwing

Voorbeschouwing: Kunnen FC Twente en Jans de sterke reeks tegen FC Groningen voortzetten?

Voorbeschouwing: Kunnen FC Twente en Jans de sterke reeks tegen FC Groningen voortzetten?

Vandaag reist FC Twente samen met 1.100 supporters af naar het hoge noorden. In de Euroborg is FC Groningen de tegenstander. Het wordt een interessante ontmoeting tussen een ploeg in grote crisis en een ploeg die het zichzelf zo lastig maakt in uitwedstrijden. Om 16:45 uur wordt afgetrapt in Groningen.

Van de laatste vijf ontmoetingen tussen beide ploegen won FC Twente er twee, werd het tweemaal gelijk en verloren de Tukkers één keer. Zelfs in het jaar dat FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie uitkwam werd de wedstrijd gespeeld en wonnen de bezoekers ook nog. In de KNVB Beker werd FC Groningen met 0-2 verslagen. Daarna werd achtereenvolgens met 1-3 gewonnen, met 2-2 gelijkgespeeld en vorig seizoen werd het 1-1 dankzij goals van Cyriel Ngonge en Manfred Ugalde. De laatste nederlaag van FC Twente in de Euroborg dateert van 2017, toen het 1-0 werd.

FC Groningen heeft natuurlijk een speciaal plek in het hart van FC Twente-trainer Ron Jans. Hij heeft er gevoetbald en is er hoofdtrainer en technisch directeur geweest. Zijn resultaten als trainer tegen zijn oude liefde zijn wisselvallig. Zeven keer won hij, zeven keer verloor hij en het werd driemaal gelijk. Namens FC Twente verloor hij nog nooit van FC Groningen. Drie keer won hij en twee keer werd het gelijk.

FC Twente gaat in de Euroborg gesteund worden door een vol uitvak. 1.100 Tukkers maken de reis naar het hoge noorden. Om 16:45 uur gaat er afgetrapt worden in Groningen. De scheidsrechter is Pol van Boekel en Jeroen Manschot is de VAR. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties