Voorbeschouwing

Voorbeschouwing: Wie brengt FC Twente en sc Heerenveen uit evenwicht?

Voorbeschouwing: Wie brengt FC Twente en sc Heerenveen uit evenwicht?

FC Twente en sc Heerenveen staan zondag tegenover elkaar voor een plek in de finale van de play-offs. Daarin zal een van de twee het opnemen tegen Sparta Rotterdam of FC Utrecht voor een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League. Sparta won donderdag met 1-2 op bezoek bij FC Utrecht.

Met dezelfde cijfers won FC Twente in het Abe Lenstra stadion van sc Heerenveen. Door deze uitslag zijn de ploegen dit seizoen nu precies in evenwicht: beide ploegen wonnen een van de drie onderlinge duels en beide ploegen maakten zes doelpunten. Het werd eerder dit seizoen 2-1 in Friesland, in Enschede werd het 3-3 en donderdag werd het dus 1-2 voor FC Twente. Vanmiddag kan dit evenwicht verstoord worden, al zullen de Tukkers niet ontevreden zijn over een nieuw gelijkspel in eigen huis tegen sc Heerenveen. Dan gaat de ploeg namelijk door naar de finale.

Bij de onderlinge duels tussen de teams dit seizoen zijn er drie topscorers aan te wijzen: Manfred Ugalde, Václav Cerny en Milan van Ewijk maakten allemaal twee doelpunten in de drie wedstrijden. Daarnaast maakten ook Virgil Misidjan, Pawel Bochniewicz, Mees Hilgers (eigen goal), Robin Pröpper, Rami Kaib en Thom Haye een doelpunt.

Om 14:30 uur wordt afgetrapt in De Grolsch Veste onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Ben je erbij? Zorg dan dat je iets roods aan doet naar de wedstrijd of koop voor de wedstrijd iets in de Fanstore. De gehele Meyba-collectie heeft vijftig procent korting. Heb je nog geen kaartje, maar wil je er wel bij zijn? Er zijn nog altijd tickets beschikbaar. Bestel kaarten via deze link.

Voorspel en win onze Voetbalpool!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties