Weinig inspirerend FC Twente Vrouwen verliest van Barcelona

Om 19.00 uur werd de thuiswedstrijd FC Twente Vrouwen tegen FC Barcelona Vrouwen gespeeld voor de UEFA Women's Champions League. Op deze achtste finale-wedstrijd kwamen maar liefst 15.637 supporters af. Deze supporters zagen in de eerste helft een wedstrijd zonder al teveel spektakel, deze lijn werd doorgetrokken in de tweede helft. Uiteindelijk wonnen de FC Barcelona Feminí met 0-1.

De FC Twente Vrouwen beginnen de wedstrijd in een 4-3-3 formatie. In de vorige speelronde wisten de FC Twente Vrouwen Bayern uit te schakelen door een defensieve formatie neer te zetten, maar deze wedstrijd kiest trainer Veurink voor het aanvallende spel. De FC Barcelona Vrouwen stonden twee seizoenen geleden in de kwartfinale en willen dit toernooi deze prestatie evenaren. Zij zijn gedreven en opzoek naar eenzelfde, misschien wel beter resultaat. Daarentegen hebben zij uitgesproken 'bang' te zijn voor het damesteam van FC Twente. [google]

In de eerste helft weet Roord een steekpass te geven op Van de Sanden, die 'm door speelt aan R. Jansen. Ze glijdt uit en zo zien de Vrouwen hun eerste kans aan zich voorbij gaan. Naarmate de eerste 25 minuten voorbij gaan weet FC Twente steeds meer druk te geven naar voren. Ondanks de druk is er over en weer veel balverlies en gebeurt er weinig. De ruststand is dan ook 0-0.

De FC Twente Vrouwen laten in het begin van de tweede helft meer pit zien. Ze zijn gelijkwaardig aan Barcelona en zijn uit op het eerste doelpunt van de wedstrijd. Hoewel de pittige start, zwakt het al snel weer af. Ook in deze helft is er weinig spektakel te zien. De Vrouwen weten de wedstrijd niet naar zich toe te trekken. In de 76ste minuut weet Garcia het net te vinden en valt de 0-1 in het voordeel van FC Barcelona. FC Twente gaat opzoek naar antwoord op deze goal, maar weet niet te scoren. In de slotfase van de wedstrijd tikt R. Jansen de bal nog van de doellijn en voorkomt de 0-2. Al met al wisten de FC Twente Vrouwen niet te imponeren.