Nieuws

Werder Bremen - FC Twente CL 2010-2011

Werder Bremen - FC Twente CL  2010-2011

FC Twente heeft op Dinsdag 2 November 2010 een even terechte als spectaculaire overwinning behaald op de Duitse topclub Werder Bremen.

De ploeg van Michel Preud'homme won na een boeiend duel met 2-0. Nacer Chadli en Luuk de Jong beslisten het duel in de slotfase, kort nadat Werder door een rode kaart van Torsten Frings in ondertal was gekomen.

Eerste helft Werder - Twente

De eerste helft speelde zich in sneltreinvaart af. Na een ietwat weifelende start gooide Twente al snel de schroom van zich af en kreeg het na een kwartier spelen een dot van een kans. Echter, de kopbal van Luuk de Jong werd door doelman Sebastian Mielitz uitstekend gepakt.

Daarna golfde het spel op en neer. Terwijl bij de ploeg van trainer Michel Preud'homme Marc Janko tot twee keer toe het overzicht miste en Nacer Chadli het vizier eveneens niet helemaal op scherp had staan, was de thuisploeg eveneens een aantal malen dichtbij de openingstreffer.

Nadat Aaron Hunt en Marko Marin van afstand gevaarlijk waren, was de grootste kans voor Hugo Almeida. Claudio Pizzarro raakte met een diagonale schuiver de paal, waarna de rebound niet aan de Portugees besteed was. De rust werd zonder doelpunten gehaald.

Tweede Helft weining ontzag

De kampioen van Nederland toonde weinig ontzag voor Werder, ook al was daar na de afstraffing van vorig seizoen (4-1) in de Europa League alle reden toe. Destijds stonden de Duitsers in eigen stadion al na een half uur met 3-0 voor en speelde Twente een kansloze wedstrijd. De vorm van de Duitsers, elfde in de Bundesliga en uitgeschakeld in de beker, verried al dat ze hiertoe deze keer niet in staat waren.

Het was de laatste weken onrustig bij Werder tot ergernis van aanvoerder Torsten Frings die klaagde over de inzet van zijn teamgenoten. De middenvelder besloot door het hoge aantal tegentreffers van zijn elftal zelf in de laatste linie te gaan spelen. Frings is duidelijk geen verdediger en ging in de slotfase dan ook in de fout. Een overtreding op Bryan Ruiz leverde hem een rode kaart op.

Eindelijk trefzeker

Dat was het sein voor Twente om na veel gemiste kansen eindelijk trefzeker te worden. Nacer Chadli en Luuk de Jong maakte de doelpunten namens de bezoekers. De overwinning was gezien het vertoonde spel verdiend en biedt perspectief voor de verlenging van het Europese avontuur. Over drie weken wacht echter wel de zware uitwedstrijd bij titelverdediger Inter.

Bronnen: Vi.nl / TVOost.nl / Volkskrant.nl / Nos.nl

Fotos Werder Bremen - FC Twente

[nggallery id=112]

Samenvatting Werder Bremen - FC Twente

Kijk voor de Samenvatting onderop deze Pagina

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties