Willem II - FC Twente 2010-2011

FC Twente is het midweekse treffen met Willem II zonder puntverlies doorgekomen en kan zich zo zonder zorgen voorbereiden op de topper aanstaande zaterdag in Eindhoven tegen koploper PSV.

Twente controleerde de wedstrijd 14 minuten lang totdat uit het niets de 1-0 viel voor Willem II na zwak ingrijpen van in eerste instantie Douglas en vervolgens Theo Janssen. Het doelpunt kwam op naam van van Zaanen.

Na de 1-0 liet Twente de kopjes niet hangen en ging iets meer naar voren voetballen op zoek naar de gelijkmaker. Wederom was het Willem II in plaats van FC Twente dat een flinke mogelijkheid kreeg om te scoren. Het schot van Rigters ging tot opluchting van alle Twente sympathisanten rakelings naast.

Voor rust was het toch FC Twente dat orde op zaken stelde door met 1-2 de rust in te gaan. Doelpunten kwamen op naam van de Jong, die uit een corner de bal fraai en vooral hard in het net werkte. Vervolgens was het de beurt aan Douglas die een slecht verwerkte corner van de keeper van dichtbij binnen schoot.

De tweede helft kwam Twente fris uit de startblokken en het was dan ook wachten op de 1-3. Deze liet toch iets langer op zich wachten als verwacht maar viel uiteindelijk alsnog. Voor de tweede keer deze avond was het Luuk de Jong die uit wederom een corner het net wist te vinden. De scheids had in deze ook kunnen fluiten voor een overtreding maar zag het niet fluiten wellicht als een goedmakertje voor de niet gegeven strafschop daarvoor aan Twente kant. Twente kwam de rest van de wedstrijd niet meer echt in gevaar en speelde de wedstrijd rustig uit met het oog op de topper van aanstaande zaterdag

Smet op de wedstrijd voor Twente was het geblesseerd uitvallen van Dwight Tiendalli. Na Buysse en Kuiper is hij de derde linksback die in de lappenmand zit. Over de ernst van de blessure is op het moment van schrijven nog niets bekend.

Een smet voor Willem II was dat het nu het negatief record te pakken heeft van de Eredivisie door 9 thuisduels op rij te hebben verloren. Geen enkele club heeft dit ooit eerder gepresteerd.

We sluiten af met een voor velen positief moment uit de wedstrijd. In de 73e minuut maakte Arnold Bruggink zijn rentree bij FC Twente In 1997 verruilde hij als groot talent Twente voor PSV. Dus ook voor hem persoonlijk staat er zaterdag een speciale wedstrijd op het programma.