Twente Insite

FC Twente Nieuws

“Ze maken zich in Aleppo niet bijzonder druk over de aanstaande degradatie van FC Twente”

“Ze maken zich in Aleppo niet bijzonder druk over de aanstaande degradatie van FC Twente”

Zaterdagavond wacht FC Twente het duel tegen ADO Den Haag en voor de ploeg van interim-trainer Marino Pusic is het zaak deze wedstrijd winnend af te sluiten. De Tukkers hebben nog vier wedstrijden om vier punten goed te maken op nummer zeventien Sparta Rotterdam, anders degradeert de ploeg uit de eredivisie. Cabaretier André Manuel plaatst een eventuele degradatie van FC Twente in perspectief.

“Ik denk niet dat ze zich er in Aleppo bijzonder druk over maken, de aanstaande degradatie van FC Twente”, schrijft hij in De Twentsche Courant Tubantia. “Ik ook niet. We hebben een aantal jaren geleden geprobeerd om de concurrentie aan te gaan met clubs als Real Madrid en Manchester City en ja, dat bleek een tikkeltje te hoog gegrepen.”

“Dat zijn nu eenmaal voetbalclubs die er wel mee wegkomen als ze via allerlei dubieuze constructies de boel financieel bedonderen. FC Twente is daar net iets te klein voor gebleken. We zijn een beetje als de gehandicapte arbeider die veel gemakkelijker te naaien is dan de ondernemer die van al die spotgoedkope arbeid de vruchten plukt.”

FC Twente heeft de boel gigantisch uit de hand laten lopen en daar mag volgens Manuel ‘best even voor gebloed worden’. “Natuurlijk blijft het een grove onrechtvaardigheid dat ook in deze geschiedenis de goeden weer onder de kwaden moeten lijden, dat er niemand verantwoordelijk is gesteld en dat er geen enkele dikbetaalde vedette uit het verleden de helft van zijn salaris is komen inleveren.”

In paniek raken bij degradatie is iets wat de supporters niet moeten doen vindt Manuel.”Sport is schoonheid. En die schoonheid zit ook in je verlies nemen. Ik ben geen religieus mens. Geloof niet in wonderen. Maar zal met een brede glimlach op mijn gezicht de komende maand mijn seizoenkaart verlengen. COTE!”, besluit Manuel.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op