Twente Insite

FC Twente Nieuws

“Ze zagen mij als groeibriljant die ze moesten verkopen om te overleven”

“Ze zagen mij als groeibriljant die ze moesten verkopen om te overleven”

Haris Vuckic kwam afgelopen zomer over van Newcastle United, maar voordat de middenvelder naar Engeland ging gold hij als een groot talent in Slovenië en was al op proef geweest bij AC Milan, Empoli en Newcastle United. Alle drie de clubs wilden de middenvelder contracteren, maar Vuckic wilde liever in Slovenië blijven. Door financiële problemen bij zijn oude club NK Donzale is hij in overleg met de voorzitter toch naar Newcastle United vertrokken.

“De voorzitter van Donzale riep mij en mijn vader bij zich. Hij gaf aan dat de club met financiële problemen kampte en dat ze mij als groeibriljant zagen die ze moesten verkopen om te overleven. Toen moesten ze me dus verkopen. Ik zal nooit vergeten dat een paar voormalige teamgenoten me berichtjes stuurden met:’bedankt dat je weg bent gegaan, we hebben net ons salaris en een nieuwe handdoek gekregen’. Daar hebben we hard om gelachen. Ik ben blij dat ik heb kunnen helpen”, zegt Vuckic lachend tegenvoer FC Twente TV.

Maar eenmaal bij Newcastle United kreeg Vuckic snel te maken met blessureleed. “Ik kreeg een blessure die me vier maanden aan de kant hield. Dan moet je vechten om je plek weer terug te winnen.” Toch lukte het Vuckic zich na lang revalideren terug te knokken in de basis, maar het debuut duurde niet heel lang voor de middenvelder. “Ik mocht tien minuten spelen en toen brak ik mijn hand.”

Vuckic stond uiteindelijk 7 seizoenen onder contract bij Newcastle United, maar de middenvelder speelde meer bij andere clubs dan bij Newcastle United zelf. De Sloveen werd onder andere verhuurd aan Cardiff, Rotherham, Rangers FC, Wigan en Bradford City. Na zijn laatste verhuur periode bij Bradford City keerde Vuckic in januari van dit jaar terug bij Newcastle United. Hier kon hij deze zomer transfervrij vertrekken en koos ervoor om in de eredivisie te gaan spelen bij FC Twente.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op