Zielloos FC Twente verliest en breekt wederom negatief clubrecord

FC Twente heeft zondagmiddag wederom een slechte beurt gemaakt in een uitwedstrijd. In Tilburg verloor de ploeg van René Hake met 3-1 van Willem II. Door de nederlaag blijft FC Twente vijftiende terwijl Willem II van plek ruilt met Sparta. De Rotterdamse club is hierdoor de nieuwe hekkensluiter.

De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. FC Twente speelde wederom zielloos en creëerde slechts één klein kansje. Toch kwam het vlak voor rust op voorsprong nadat het een penalty kreeg wegens vasthouden van Sol. Assaidi nam de verantwoordelijkheid en werkte de bal achter de doelman. Lang kon FC Twente niet genieten van de voorsprong want in de blessuretijd van de eerste helft kwam Willem II op gelijke hoogte. Het was de veroorzaker van de penalty die wel heel makkelijk de bal achter Brondeel kopte.

Ook in de tweede helft wist FC Twente geen vuist te maken en kwam het na een uur spelen op een 2-1 achterstand. Brondeel wist de eerste inzet te verwerken, maar bokste de bal voor invaller Azzaoui van Willem II die de bal alsnog langs de Belg schoot. In de 65e minuut greep Hake in en bracht Buckley Ricketts en Tighadouini voor Slagveer en Jensen.

[google]In de 76e minuut kreeg Liendl een veelbelovende kans, maar de Oostenrijker speelde de bal te ver voor zich uit waardoor de keeper makkelijk in kon grijpen. In de 81e minuut bracht Hake spits Kvasina voor Liendl, maar ook dit mocht niet baten. Holla kreeg nog een vrije schietkans vanaf 22 meter, maar zijn inzet werd makkelijk gepareerd door de doelman van Willem II. Sol daarentegen gooide in blessuretijd de wedstrijd definitief in het slot door de 3-1 te scoren.

Door de nederlaag blijft FC Twente puntloos in alle vijf de uitwedstrijden van dit seizoen. Hiermee heeft de ploeg wederom een negatief record gebroken. Nog nooit verloor FC Twente de eerste vijf uitwedstrijden in de competitie.