Connect with us

Eerste elftal

“Ziyech heeft het richting FC Twente misschien toch wel goed gezien”

Published

on

hakim-ziyech-rene-hake

Na een kritisch in de Volkskrant over FC Twente heeft Hakim Ziyech gisteren zijn voeten weer laten spreken voor de Enschedeërs. De 22-jarige middenvelder, die ondertussen geen aanvoerder meer is bij FC Twente, hoopt tijdens de winterstop te vertrekken uit Enschede. Chef Sport Jaap de Groot, van de Telegraaf, stelt zijn vraagtekens bij de manier van handelen van FC Twente, de club zou namelijk ongebruikelijke stappen hebben ondernomen.

“Inmiddels is Ziyech de aanvoerdersband ontnomen. Vanwege het interview. Daar kan een stevig vraagteken achter worden gezet”, aldus De Groot in zijn column. “Het gaat hierbij vooral om de diepere betekenis van de aanvoerdersband. Die wordt primair gedragen door iemand die de visie van de coach binnen de spelersgroep moet uitdragen en bewaken. Hij dient dus op één lijn met de trainer te zitten en het voor de coach ongrijpbare deel van het prestatieproces zien te versterken.”

Na het ontslag van Schreuder (na de 2-0 nederlaag in Almelo tegen Heracles) stelde Ziyech al voor om de aanvoerdersband al in te leveren. “Dat de clubleiding zijn aanbod weigerde, zou op twee zaken kunnen wijzen: er was geen beter verlengstuk van Hake voorradig binnen de selectie of de leiding van FC Twente heeft onvoldoende onderkend van wat het dragen van een aanvoerdersband inhoudt.”

“Het laatste blijkt het geval te zijn. Ziyech is geen captain meer, maar niet omdat hij niet onvoorwaardelijk achter de visie van de trainer staat. Volgens technisch directeur Ted van Leeuwen heeft Ziyech de club en mensen binnen de organisatie in diskrediet gebracht. Los van de vraag of dit wel zo is, zit dit niet in zijn takenpakket als aanvoerder. Die is altijd prestatiegericht en daaraan is een veredeld ambassadeurschap ondergeschikt.”

“Daarom had FC Twente een boete kunnen opleggen vanwege schending van de huisregels en moeten volstaan met de mededeling dat Ziyech de aanvoerdersband is afgenomen omdat hij onvoldoende als vertrouwensman van de trainer binnen de selectie geldt. Wat hij direct na het vertrek van Schreuder zelf al had aangegeven, maar wat toen door diezelfde clubleiding werd genegeerd.”

De Groot stelt nog meer vraagtekens bij de handelswijze van FC Twente. “Curieus is bovendien dat de beslissing niet door de trainer, maar de technisch-directeur is genomen, terwijl het toch over een vertrouwensrelatie tussen speler en coach gaat. Daarom heeft Hakim Ziyech het richting FC Twente misschien toch wel goed gezien”, besluit hij.

6 Comments

6 Comments

 1. Jac

  16 januari 2016 at 18:38

  Die Jaap de Groot snapt er niets van. Een aanvoerder hoort een voorbeeldfunctie te vervullen richting het team en de club. Als aanvoerder werd Ziyech met al zijn frustraties en zelfs aanvallen naar zijn eigen collega voetballers totaal ongeloofwaardig. Komt het teamgevoel en daarmee de prestaties bepaald niet ten goede. Dit was de enige juiste beslissing van de club. ..en Ziyech kan zich weer uitsluitend bezig houden met waarin hij heel goed is en voor betaald wordt, voetballen!

 2. Gerard Veldhui

  16 januari 2016 at 18:00

  Beste Jaap de Groot. FC Twente is een ploeg in nood , maar U probeert weer onrust te stoken.
  Een club in nood heeft het recht om zelf te bepalen welke maatregelen zij het beste vinden.
  Het lijkt erop, dat U Ziyech vrij wilt pleiten. Volgens mij zou het beter zijn dat U het gedrag van Ziyech in de af zou keuren ! De volkskrant heeft steeds minder abonnees en dat kunnen er in het oosten nog wel minder worden Schrijf iets hoe een aanvoerder zich dient te gedragen en geef een uitleg wat een aanvoerder beslist niet mag doen. Het einde van dit stuk kan dan alleen maar zijn. Ne dergelijk wangedrag mag de club zelf bepalen welke straf ze geven, daar heeft men Jaap de Graaf niet voor nodig

  • Bam

   16 januari 2016 at 22:07

   Gerard volledig met je eens. In dit land is Journalistiek verworden tot oproerkraaiers die als er ook maar een mogelijkheid zich voordoet om een reactie uit telokken op een grote groep mensen we deze niet onbenut laten. (de site bezoeker klikken zijn belangrijker geworden dan een visie)
   Ik zou dan ook geen krant meer kopen omdat die onzin voldoende te vinden is op het internet. Vandaar ook de headlines die vaak totaal een andere indruk geven over een stuk.

  • Yvon

   16 januari 2016 at 22:42

   Goed gezegd!

  • Jordi

   17 januari 2016 at 11:09

   Jaap de Groot is van de Telegraag

  • Kieknwatwort

   17 januari 2016 at 11:28

   Joh, maak je allemaal niet zo druk om een column. De schrijver mag schrijven wat hij wil. In dit geval ook goed onderbouwd. Dat betekent niet dat je het ermee eens hoeft te zijn trouwens. Maar het is onzin om alle kritiek op FCT als onruststoken te zien. Of elke journalist waar je het niet mee eens bent als oproerkraaier. Dan kun je beter in Noord Korea gaan wonen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

stadion-gelredome-vitesse-arnhem-2020 stadion-gelredome-vitesse-arnhem-2020
Eerste elftal1 uur ago

Concurrent Vitesse verliest na rood Openda, topscorer geschorst tegen FC Twente

Concurrent Vitesse is zaterdagavond tegen een nederlaag aangelopen in de eredivisie. De Arnhemmers verloren in eigen huis met 3-1 van...

lars-unnerstall-focus-fc-twente-goalkeeper lars-unnerstall-focus-fc-twente-goalkeeper
Eerste elftal2 uur ago

Unnerstall ontbreekt bij FC Twente, Vlap en Ugalde in de basis

In de tweede eredivisiewedstrijd van 2022 neemt FC Twente het vanavond op tegen Willem II. Om 21:00 uur wordt afgetrapt...

pyro-actie-fakkel-2021 pyro-actie-fakkel-2021
Eerste elftal5 uur ago

Video: Veel vuurwerk bij uitzwaaien spelersbus FC Twente

Vanavond om 21:00 uur speelt FC Twente de uitwedstrijd tegen Willem II. FC Twente is al acht wedstrijden ongeslagen in...

jacob-malki-hoofd-materiaalzaken-fc-twente-2019 jacob-malki-hoofd-materiaalzaken-fc-twente-2019
Eerste elftal8 uur ago

Malki: “Als het aan mij ligt, ga ik door tot aan mijn dood”

Op 3 januari werd Jacob Malki in het zonnetje gezet. Er werd die dag extra aandacht geschonken aan de man...

mees-hilgers-fc-twente-excelsior-31-2020-2021 mees-hilgers-fc-twente-excelsior-31-2020-2021
Eerste elftal9 uur ago

Situatie Hilgers deed alarmbellen rinkelen: “Af en toe werd het zwart”

Afgelopen woensdag moest Mees Hilgers in de rust achterblijven in de kleedkamer van FC Twente. Wat er op dat moment...

ron-jans-psv-twente-eindhoven-2020-2021 ron-jans-psv-twente-eindhoven-2020-2021
Eerste elftal10 uur ago

Jans reageert op criticasters: “Kritiek geven is altijd veel makkelijker”

Na de wedstrijd tegen AZ laaide de kritiek over het spel van FC Twente weer op. FC Twente kreeg tegen...

dylan-seys-fc-twente-rikc-vieren-supporters dylan-seys-fc-twente-rikc-vieren-supporters
Eerste elftal11 uur ago

WOW: Seys scoort uit een corner in de Keuken Kampioen Divisie

Dylan Seys kreeg afgelopen zomer de kans om aan te sluiten bij het Brabantse Helmond Sport. Niet de club waar...

ugalde-jans-van-wolfswinkel-fc-twente-2021.jpg ugalde-jans-van-wolfswinkel-fc-twente-2021.jpg
Eerste elftal12 uur ago

Poll: Verdient het duo Ugalde / Van Wolfswinkel een kans tegen Willem II?

Vanavond staat voor FC Twente de uitwedstrijd tegen Willem II op het programma. Om 21:00 gaat de bal rollen in...

jan-streuer-technisch-directeur-fc-twente-2021 jan-streuer-technisch-directeur-fc-twente-2021
Eerste elftal14 uur ago

Heeft Streuer zichzelf klemgezet? “In dat geval kan dat dus niet meer”

Het begint langzamerhand naar een soap te neigen: de contractsituaties van Jan Streuer en Ron Jans. Beide heren beschikken over...

jan-de-jong-directeur-eredivisie-cv-2020 jan-de-jong-directeur-eredivisie-cv-2020
Eerste elftal1 dag ago

Wel supporters in buitenlandse stadions door Nederlands onderzoek: “Hoe ironisch”

Eredivisie CV-directeur Jan de Jong voert de druk op het kabinet extra op. Donderdag liet premier Mark Rutte al weten...