Connect with us

Columns

Column: Blijf van onze club af!!

Gepubliceerd

op

fc-twente-leeft-mars

De Grolsch Veste kan ondertussen als een kerkhof worden gezien. Misschien ook wel als een doorgang naar de hel. De lijken uit het verleden hebben zich in rijen van tien verzameld en blijven als onkruid uit de grond schieten. Onkruidverdelger werkt niet en alsof het nog niet genoeg is begint iedere nitwit zich nu ook nog met FC Twente te bemoeien. En dat allemaal door wat louche zaakjes uit het verleden die de club nu nog parten speelt. Vage constructies met transfers (Tadic en Corona) en een deal met de aasgierenbende van Doyen. Louche zaken gedaan door het bestuur dat allang verbannen is uit het Twentse land. De reden waarom de ‘nitwits’, ook wel bekend als stelletje ‘brave jongetjes’ of ouwe wijven, zich nu met de Enschedese club bemoeien moge toch wel duidelijk zijn.

Het seizoen loopt namelijk ten einde en dat betekent dat de degradatiestress toeslaat bij de degradatiekandidaatjes. De ‘slechtst presterende jongetjes van de klas’ voelen het heet worden onder de voetjes en beginnen uit frustratie te schoppen tegen van alles en nog wat. Waar het bij Cambuur Leeuwarden nog vrij rustig is, daar schoppen de bestuurders van Excelsior en De Graafschap heel wat stennis. Want er is hen onrecht aangedaan. “Meneer van de KNVB het is niet eerlijk! Het is niet eerlijk dat FC Twente altijd maar stout mag zijn en geen fatsoenlijke straf krijgt!”

De clubs zouden eigenlijk in de spiegel moeten kijken. Je haalt zelf toch zo weinig punten? Je voetbalt zelf toch zo slecht? Daarom sta je zo laag! Voor de winterstop hoorde je niemand, maar dan ook niemand over het feit dat FC Twente niet goed en zwaar genoeg werd gestraft. De club klimt uit het diepe dal en ineens krijgt ‘de concurrentie’ een grote bek? Daar kan ik met mijn kop niet bij. Je geloofwaardigheid als clubbestuurder is zo ver te zoeken, heel ver. Want waarom nu ineens wel en toen het slecht ging met FC Twente niet? Maak jezelf toch niet zo belachelijk! Wat dat betreft is het mooi dat de Enschedese club zowel De Graafschap als Excelsior nog treft in de komende twee weken.

De KNVB trekt tussendoor gewoon haar eigen plan en luistert niet direct naar het gehuil van de degradatiekandidaatjes. Maar het straffen gaat tussentijds gewoon door. Zweepslagen moeten het doen voor de KNVB en de licentiecommissie. Zes zweepslagen tijdens het vorige seizoen en afgelopen maandag opnieuw drie zweepslagen. “Foei! Je mag de licentie niet intrekken”, sprak de boze meneer van de licentiecommissie. De supporters en de spelers waren opnieuw teleurgesteld, want weer werden zij gestraft en niet de veroorzakers.

bert-van-oostveen-knvbFC Twente wordt echter steeds opnieuw op het matje geroepen bij de licentiecommissie, maar ook bij de KNVB. De situatie is penibel en duimschroeven worden opnieuw strakker aangedraaid. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen, die meerdere malen genaaid is door Joop Munsterman en Aldo van der Laan, wil onderhand ook wel eens zijn gal spuwen. Natuurlijk krijgt de verstrooide man zendtijd, overigens zonder dat hij die geëist heeft, en zegt er het zijne van. Houdini en Hans Kazan zijn nodig, bla bla bla. Kans dat FC Twente niet meer bestaat groter dan de kans dat ze wel bestaan en zo gaat het maar door. Je vraagt je toch af wie zo’n man zendtijd geeft.

De zaakjes bij FC Twente blijven maar door etteren en ook andere clubs beginnen zich te storen aan het feit dat FC Twente ‘zwakjes’ gestraft wordt. Zo ook bij Feyenoord, waar ze nog een appeltje of tien te schillen hebben met bepaalde personen van FC Twente. Dat een en ander ze in Rotterdam-Zuid niet lekker zit blijkt wel uit het geblaat van Feyenoord-directeur Eric Gudde in Voetbal International. De handelswijze van de Enschedese club staat ze nog steeds niet aan en in de ogen van de heer Gudde, die namens de ‘Eredivisie CV’ sprak, zijn ze nog niet genoeg gestraft. De directeur deed dan ook maar al te graag een smeekbede bij de KNVB om FC Twente nog zwaarder te straffen. Maar de club kapot laten gaan? Nee, dat hoefde dan nog net niet. Hij was namelijk in een ‘goede bui’.

De hypocriete lul de behanger. Is de beste man vergeten hoe Feyenoord jaren terug met de mantel der liefde door de KNVB is behandeld? Er werden salarissen betaald in Rotterdam die eigenlijk niet betaald konden worden en er stond op een gegeven moment ruim veertig spelers onder contract bij het eerste elftal. Inmiddels snap ik heel goed waarom de doorsnee Feyenoord-supporter deze man uitkotst. Ik begin onderhand ook het gevoel te krijgen dat ik moet overgeven.

Toch moet de irritatie bij de Feyenoord-leiding ergens vandaan komen. Want ook technisch directeur Martin van Geel, die door de eigen aanhang ook al uitgekotst wordt, kan het bloed van de Tukkers wel drinken. En dan vooral het bloed van voormalig voorzitter Joop Munsterman. Hoe vaak zijn de twee kemphanen elkaar wel niet in de haren gevlogen bij transferonderhandelingen? Sportief gezien was FC Twente de Rotterdammers voorbij en dat liet men blijken met de spierballentransfer van Leroy Fer. “5,5 miljoen euro? Geen probleem joh! Tikken we zo af!”

Inmiddels zijn de verhoudingen weer zoals ze waren, al kon Munsterman het ruim anderhalf jaar geleden niet laten om nog één laatste streek te leveren aan de ‘vijand’ uit Rotterdam. De ruwe diamant Hakim Ziyech moest naar FC Twente komen. De Enschedeërs hadden bij de creatieve linkspoot al een streepje voor, aangezien Feyenoord-trainer Fred Rutten hem geen plek op ‘10’ maar op rechtsbuiten beloofde. Toch riskeerde de toenmalige voorzitter een boete om nog eenmaal ‘de grote club’ Feyenoord af te troeven.

aldo-van-der-laan-joop-munsterman-twenteDe transfer ging door en Ziyech tekende bij FC Twente. Een transfer met een vervelend staartje, want de Enschedese club werd door de KNVB bestraft met een boete van ruim 45.000 euro. In de ogen van Munsterman en zijn handlangers een fooitje, de boete werd arrogant lachend aangenomen, want “het was de gok waard”.

Munsterman zit er niet meer. Evenals de handlangers uit zijn boevenbende. Om uw geheugen op te frissen noem ik ze nog even: Aldo van der Laan, Joop de Winter, Hein Trebbe en Hennie ten Hag. De veroorzakers van de grote ravage. Allen zijn ze gevlucht, gevlucht als dieven in de nacht. Het werd ze te heet onder de voeten.

Nu zijn zij verantwoordelijk om de club te redden, maar vooralsnog is er nog geen handtekening. De tijd dringt en haast is geboden. Het moet allemaal goed komen, want wat moeten wij zonder onze club? Iedereen probeert maar om onze club kapot te maken. Mensen die niet weten van de hoed en de rand, mensen die roeptoeteren terwijl ze de details niet eens kennen. Mensen die zeggen dat ze die licentie van FC Twente maar af moeten pakken want ze frauderen, ze liegen, ze bedriegen, ze belazeren, ze doen weet ik veel wat.

Dat is FC Twente namelijk niet. FC Twente is een warme en solidaire club. FC Twente was inderdaad de Firma List & Bedrog. Ware het niet dat het hele bestuur van die firma is opgedonderd. Laat ons schoon schip maken, laat ons zien dat we het waard zijn om te bestaan. Er zijn inderdaad fouten gemaakt. Misschien wel onvergeeflijke fouten. Dat was alleen niet het echte FC Twente.

Maar hoe vaak je het ook uitlegt, mensen blijven blind. De haat voor de andere club is groter dan de liefde voor de eigen club. Ik heb een mededeling voor iedereen die deze club naar de kloten probeert te helpen: BLIJF MET JE HANDEN VAN ONZE CLUB AF!

Week in, week uit laten de supporters weer zien dat deze club wel degelijk bestaansrecht heeft. Uitvakken die bijna altijd vol zitten, ondanks de grote puinhopen nog steeds iedere thuiswedstrijd ruim 25.000 supporters op de tribune. Ook aanstaande zondag tegen Feyenoord. Dan zullen de supporters opnieuw laten zien dat deze club niet kapot te krijgen is en dan zal Eric Gudde uiteindelijk spijt hebben van zijn uitspraken. Iedereen bij de club is namelijk tot op het bot gemotiveerd, want de drie afgepakte punten moeten weer terug worden gewonnen. Dat besef is er niet alleen bij de supporters, maar ook bij de spelers en de technische staf.

Maurice Mazenier

9 Reacties

Plaats een reactie

9 Reacties

 1. Hilbert

  Hetze tegen Twente van KNVB en de media

  10 april 2016

 2. Hilbert

  Hetze van de media en KNVB tegen Twente

  10 april 2016

 3. Bennie Tevreden

  De emotie van het stuk is begrijpelijk, maar inhoudelijk staat er enorm veel onzin in.

  Feyenoord is niet met de mantel der liefde behandeld door de KNVB. Net als FC Twente is ook Feyenoord destijds vanwege de enorme schuldenlast door de licentiecommissie ingedeeld in categorie I. Deze schuldenlast is ontstaan voordat Gudde aantrad bij Feyenoord. Net als FC Twente moest ook Feyenoord zich houden aan het zelf opgestelde plan van aanpak. In tegenstelling tot FC Twente hield Feyenoord zich wel aan het plan van aanpak. Die kregen dus terecht geen straf. Deze Gudde heeft samen met de ‘vrienden van Feyenoord’ de schuldenproblematiek weten op te lossen. Er is vast wat aan te merken op deze man, maar om hem hypocriet te noemen dat gaat te ver.

  Het is natuurlijk volkomen logisch dat die clubs zich niet ten tijde van de winterstop, maar pas nu van zich laten horen. De ranglijst van de winterstop is namelijk niet doorslaggevend, wel die van het einde van het seizoen. Op basis daarvan degraderen clubs. Zonder Ziyech was FC Twente niet zo makkelijk uit de sportieve zorgen gekomen.

  De straffen worden uitgedeeld op basis van de reglementen waarmee ook FC Twente heeft ingestemd. Er komen keer op keer nieuwe overtredingen aan het licht, dus worden er ook steeds weer nieuwe straffen uitgedeeld.
  Alle inmiddels ‘opgedonderde’ bestuurders handelden namens FC Twente en dus wordt de club bestraft. Het bestraffen van de bestuurders kan alleen door de club zelf plaatsvinden door ze aansprakelijk te stellen. Hoe pijnlijk het ook allemaal is met al die fouten, ook dat is FC Twente. Helaas. Inmiddels heeft de club al bijna drie jaar de tijd gehad om schoon schip te maken, zolang zit het namelijk al bijna in categorie I.

  Het is niet waar dat iedereen probeert de club kapot te maken, daar is de club echter zelf verantwoordelijk voor dankzij die oud-bestuurders. De geluiden in den lande zijn talrijk van al die mensen die hopen dat FC Twente in de eredivisie blijft. Helaas zijn we van de veroorzakers afhankelijk of dat gaat lukken.

  Wat Bert van Oostveen zegt klinkt ons enorm vervelend in de oren en misschien was het niet enorm tactisch van hem, maar helaas vertelt hij wel de keiharde waarheid. Uit het uitblijven van het crediteurenakkoord blijkt dat hij ook nog eens gelijk heeft.. En dat gaat vanwege een eventuele naheffing van de belastingdienst nog allemaal heel spannend worden.

  Beste Maurice Mazenier, je moet niet van andere zeggen dat ze niet van de hoed en de rand weten als je zelf niet weet waarover je het hebt.

  10 april 2016

 4. superboer

  FC Twente was en is een prachtclub in 2010 terecht kampioen geworden maar kampioen wordt je samen supporters en spelers en bestuur, maar ook is iedereen verantwoordelijk voor zijn of haar daden, nu blijkt dat het bestuur er een puinhoop van heeft gemaakt, het blijkt wel
  niet alleen is een club verantwoordelijk voor het gedrag van zijn spelers, supporters maar ook bestuurders. Hoe zuur het ook is, fouten mogen niet onbestraft blijven door wie ze ook gemaakt zijn alleen de straf die bestuurders maken hebben grotere consequenties dan die van spelers of supporters. Door nu als hele club te roepen zij (de bestuurders) hebben de fouten gemaakt dus zij moeten er ook maar voor bloeden, zo werkt het helaas niet…Je bestuur roemen bij een kampioenschap en je bestuur ” afmaken” bij deze problemen lijkt menselijk en normaal maar de club FC Twente zijn jullie allemaal. Jullie weten zelf dat de veroorzaakte problemen niet zomaar problemen zijn maar veel dieper gaan en de voetbalcompetitie heel diep hebben geraakt. Door nu de verloren onschuld te spelen vind ik niet des FC Twente. Recht de rug erken schuld, verzoek de KNVB zelf om teruggezet te worden naar de eerste divisie, maak schoon schip en recht jullie rug en doe dan jullie stinkende best om dan na 1 jaar weer terug te keren naar de eredivisie. Als je dat doet dan kun met opgeheven hoofd weer in de eredivisie voetballen.

  9 april 2016

 5. mike

  MISCHEIEN een idee om het ip adres bekent te maken doen ze ook als je een reactie plaats op calimero site is het metteen afgelopen

  9 april 2016

  • Rik

   Of je hapt gewoon niet en negeert ze gewoon. Net zo makkelijk.

   9 april 2016

 6. R.Klaasen

  Wat een MAFKEES!!!!

  9 april 2016

  • Renier

   Donder op kut calimero ga je eigen klub lastig vallen met je gezijk

   9 april 2016

 7. hans averdijk

  Mooi en goed geschreven stukje

  9 april 2016

Laatste Nieuws

twente-fiorentina-play-offs-conference-league-2022 twente-fiorentina-play-offs-conference-league-2022
Conference League37 minuten ago

Supporters opgelet! Kaartverkoop Fiorentina-uit is gestart!

FC Twente heeft zich donderdag weten te plaatsen voor de play-off ronde van de Conference League, de laatste voorronde voor...

tweeluik-sfeeractie-spandoek-vak-p-2019-2022-astronaut tweeluik-sfeeractie-spandoek-vak-p-2019-2022-astronaut
Conference League55 minuten ago

GENIETEN: Ultras Vak-P imponeert met vervolg op sfeeractie uit 2019

De supporters van FC Twente hebben er acht jaar op moeten wachten, maar donderdag werd er eindelijk weer een Europese...

christos-tzolis-grolsch-veste-twente-cukaricki-2022 christos-tzolis-grolsch-veste-twente-cukaricki-2022
Conference League1 uur ago

Samenvatting FC Twente – FK Cukaricki Conference League seizoen 2022-2023

FC Twente heeft donderdag goede zaken gedaan door FK Cukaricki met duidelijke cijfers te verslaan. Onder het toeziend oog van...

ron-jans-tevreden-twente-bologna-grolsch-veste-2022 ron-jans-tevreden-twente-bologna-grolsch-veste-2022
Eerste elftal2 uur ago

Jans verklapt: “Vrouw en kinderen hadden tripje Florence al geboekt”

Door donderdag met 4-1 te winnen van FK Cukaricki heeft FC Twente zich geplaatst voor de play-offs van de Conference...

vlap-zerrouki-tyton-twente-cukaricki-grolsch-veste-2022 vlap-zerrouki-tyton-twente-cukaricki-grolsch-veste-2022
Conference League13 uur ago

Cziommer geniet van Vlap: “Met kop en schouders de beste speler”

FC Twente heeft zich donderdagavond vrij eenvoudig weten te plaatsen voor de play-off ronde van de Conference League. Onder het...

tzolis-rots-vlap-twente-cukaricki-grolsch-veste-2022 tzolis-rots-vlap-twente-cukaricki-grolsch-veste-2022
Conference League13 uur ago

Tzolis blinkt uit bij winnend FC Twente, Fiorentina volgende tegenstander

FC Twente heeft zich donderdagavond verzekerd van een plek bij de play-offs van de Conference League. In de eigen Grolsch...

sfeeractie-spandoek-vak-p-astronaut-twente-cukaricki-2022-conference-league sfeeractie-spandoek-vak-p-astronaut-twente-cukaricki-2022-conference-league
Conference League14 uur ago

Foto: Ultras Vak-P pakt uit met grandioos spandoek bij Europese rentree

Voor het eerst in acht jaar tijd speelt FC Twente donderdagavond weer een Europese thuiswedstrijd. De Europese rentree was iets...

daan-rots-van-wolfswinkel-twente-psc-2022-april-veste daan-rots-van-wolfswinkel-twente-psc-2022-april-veste
Conference League16 uur ago

De opstelling: Jans valt terug op ‘sterkste’ basiself

FC Twente speelt vanavond de return tegen FK Cukaricki. In eigen huis wordt om 19:00 uur afgetrapt tegen de Serven....

fenna-kalma-fc-twente-seizoen2021-2022 fenna-kalma-fc-twente-seizoen2021-2022
FC Twente Nieuws16 uur ago

Twee speelsters van FC Twente (v) genomineerd voor ‘Speler van het Jaar’

ESPN heeft donderdagmiddag de vier genomineerde speelsters voor de Eredivisie Awards bekend gemaakt. Renate Jansen (FC Twente), Fenna Kalma (FC...

eredivisie-cup-vrouwen-2021-2022-dijkstra-van-dooren-casparij eredivisie-cup-vrouwen-2021-2022-dijkstra-van-dooren-casparij
FC Twente Nieuws16 uur ago

Definitieve competitieprogramma FC Twente (v) bekend gemaakt

De KNVB heeft donderdagmiddag het definitieve competitieprogramma van de Azerion Vrouwen Eredivisie bekend gemaakt. Als voorproefje op het nieuwe seizoen...