Connect with us

Columns

Column: Epy huilt!

Published

on

Epi Drost

Onze club verkeert in zeer zwaar weer. Bijna dagelijks lezen en horen we het ene na het andere slecht nieuws bericht. Categorie 1, een nog nooit vertoonde aftrek van 6 punten in de huidige competitie, een Raad van Commissarissen die geen eenheid vormt, maar deels ook de club in leven houdt, de hoofdsponsor die er mee stopt, miljoenen aan schulden, gedwongen ontslagen van clubmensen en keiharde ingrepen in bijvoorbeeld het jeugdvoetbal en de scouting. En dat bij ons FC Twente.

Uit wat er nu allemaal bekend is geworden blijkt dat wij als supporters gewoon jarenlang zijn voorgelogen en bedrogen en dat doet pijn, veel pijn.

Naast de bovengenoemde feiten, is het qua sportieve prestaties en uitstraling van het team onder de leiding van Schreuder en de huidige Technische Staf ook al heel lang zeer bedroevend te noemen.

Column: Epy huilt!Twente is al lang ons Twente niet meer op het veld. De angst lijkt te regeren, spelers komen verkrampt over, er is geen concept of tactisch idee in het spel te herkennen, spelers worden eerder slechter dan dat ze beter worden onder deze trainer. Er zit geen consistentie in het spel en het geheel straalt binnen en buiten het veld een onmachtige lafheid uit. De huidige technische staf onder leiding van Schreuder heeft duidelijk laten blijken niet bekwaam te zijn voor de taak die ze hebben; het opstellen van een herkenbaar Twente dat uitgaat van de eigen kracht en vanuit een doordacht concept met passie en volledige inzet het publiek kan raken. Daarbij hoeft niet iedere wedstrijd gewonnen te worden. Het gevoel dat we tenminste kijken naar een team dat als team alles uit de kast haalt wat er in zit moet echter weer terug. De bevlogenheid moet weer terug. De passie, de binding met het publiek, de binding met de club. Terecht dat er dan ook actie wordt gevoerd.

Gisteren was ik al vroeg bij de Veste, heel vroeg. Vanuit Cinestar keek ik naar ons mooie stadion, onderwijl proberend een kop koffie weg te slobberen dat de vergelijking met stilstaand slootwater met gemak kan doorstaan. Het was een mooi moment om alle gebeurtenissen eens goed tot me door te laten dringen. Het zou een historische middag worden, een middag met veel emotie en een aan duidelijkheid niets te wensen overlatend statement in het stadion.

Daarna wat gesprekken gevoerd met mede-supporters en mensen van de club. Iedereen gaat de situatie aan het hart en spreekt vanuit liefde en passie over de club en haar heden en toekomst. De acties van de supporters zijn gewoon nodig omdat zonder dat geluid de club ook in sportief opzicht wordt overgelaten aan mensen die er op bestuurlijk / financieel vlak een zootje van gemaakt hebben. Wie moet straks immers de prestaties van Schreuder evalueren? Van der Laan? Die heeft net zoveel verstand van voetbal als van bestuurlijke risicobeperking. Zonder duidelijk statement van de fans, was dit ongetwijfeld op een nieuwe ramp in de dop uitgelopen.

De club stuurde vooraf waarschuwende brieven waaruit een opgeheven vinger zich als een soort 3-D image ontpopte. ‘Denk aan de regels, denk aan het huishoudelijke reglement, doe geen gekke dingen etc..’

Er heerste een vreemd soort nervositeit bij de club, net of er duizenden hellehonden aan de poorten van de Veste klopten en iedere moment konden binnenvallen. Politieagenten liepen rond met een blik in de ogen waaruit je bijkans kon afleiden dat er stoom afgeblazen diende te worden die dag.

Bij een kort bezoekje aan de fan shop stonden twee mensen bij de ingang voor de deur, daar moest je tussendoor, na aan de nodige kritische blikken te zijn onderworpen, voordat je de prullaria binnen mocht aanschouwen of eventueel tot koop van het een en ander overgaan. Na de povere voorraad gemonsterd te hebben wilde ik weer terug op dezelfde wijze als dat ik binnengekomen was. Helaas. “U wordt verzocht om de uitgang via kassa 1 te nemen meneer.” “Maar ik ben op 30 cm na al buiten, jullie zien toch dat ik niks bij me heb “. Nope, moven en wel die kant op. Weer die blikken in de ogen. Ik was geen fan, maar een duidelijk potentieel gevaar voor de openbare orde.

Dan maar het stadion vast in om met Koog ons spandoek op te hangen. Bij het home van Vak-P moest ieder spandoek worden ingeleverd waarna er een keuring plaatsvond door de gedachtenpolitie. Uitrollen die hap, drie stewards lazen de tekst op nauwelijks NT-2 niveau hardop voor, waarna de opper steward uiteindelijk zijn oordeel uitsprak……kan wel, of kan niet. Waar zouden de richtlijnen opstaan? Wat is beledigend en kwetsend? Is dat aan het oordeel van die mensen overgelaten?

Column: Epy huilt!Het kon, maar wel even graag de seizoenkaarten inleveren. “Die krijg je pas terug als je je hier weer meldt”. En weer bij sommigen die blik in de ogen. Wij waren potentiële vijanden, geen fans. Dat gevoel. Godver. WTF?

Onderweg naar het vak, kwam ik langs de hoofdingang en keek even naar het beeld van Epy. Wat zou hij hier nu allemaal van hebben gevonden? Over een maand precies is het 20 jaar geleden dat hij in het harnas stierf.

In het stadion bleek uit het aantal spandoeken de eensgezindheid van de fans met betrekking tot het doel van de spandoeken actie. De vocale begeleiding vanuit Vak-P werd echter niet, of nauwelijks overgenomen door de rest van het stadion. Wederom murw gebeukt door het vertoonde spel, was het eerder een cynisch soort gelatenheid die in de Veste heerste. Het spel was dan ook weer als vanouds, qua verpakking ziet het er best leuk uit, maar eenmaal uitgepakt ontbreken zoveel stukken aan de puzzel dat geen winkel moeilijk zal doen bij het terugbrengen.

Na afloop was het al snel rumoerig bij de hoofdingang, wederom zag ik aan de langs rennende, fietsende, of rijdende agenten dat er stoom uit moest. Er zijn charges uitgevoerd en gewonden gevallen. Wie begon is ongewis, maar de supporters zullen ongetwijfeld de schuld krijgen. Want dat mag natuurlijk wel. ME tegen Supporters, is per definitie de schuld van de supporters als het uit de klauw loopt.

Ondertussen bemoeit de duvel en zijn ouwe moer van de landelijke media zich met onze club en laten een paar clowns niet na om te demonstreren hoe weinig ze begrijpen van het waarom van de actie in het stadion. De wrevel jegens Schreuder en consorten bestond al lang voordat de bestuurlijk/financiële smeerpijperij naar buiten kwam en is alleen veel massaler geworden, een nuance die men schijnbaar niet wil horen. Iedere fan die in opstand komt, doet dat uit liefde en passie voor de club, dezelfde liefde en passie die al te lang geen vertaling krijgt in het spel. Te lang werden wij als fans ook bestuurlijk voor de gek gehouden en lieten wij ons voor de gek houden. Basta! Niemand is groter dan de club. De club is echter nergens zonder de massa fans die de levensader vormen. Het signaal is nu duidelijk. Een nieuwe toekomst, bestuurlijk en sportief. Een nieuw Twente, een Twente dat weer van ons en van zichzelf is.

Epy huilt! Verdomme.

En voor die zichzelf heel wat vindende, volstrekte onzin verkondigende opinievormers uit het land; “Lach ons moar uut, dat dut ons nie wat”

TAZ

28 Comments

28 Comments

 1. Martin

  28 april 2015 at 07:31

  Wat een triest stukje zeg. Als je in het hele stadion spandoeken op hangt wil dat nog niet zeggen dat alle supporters jouw mening hebben. Met Aldo is niets mis, of denk je dat een andere trainer wel potten had kunnen breken met kusk en miaichi in plaats van tadic en promes. Heb jij Schreuder horen klagen? Nee, hij stond achter de club omdat de club niet anders kon. Makkelijk hoor om uitgerekend Schreuder af te branden. En wat zijn salaris betreft is het zo dat hij nog niet eens de helft van Castanios verdiend. Bekijk het eens in dat perspectief. Als Castanios er een paar meer in had geschopt, en hij heeft genoeg kansen gehad hadden we gewoon derde of vierde gestaan. Maar ja, dat zal ook wel niet goed genoeg zijn voor onze ‘echte’ fans.

  • Martin

   28 april 2015 at 07:33

   Aldo = Alfred natuurlijk, slip of the pen

  • KOOG

   28 april 2015 at 09:11

   Martin, als je al in het Stadion zit dan heb je echt oogkleppen op of geen verstand van voetbal. Het hele seizoen is het breed terug gecontroleerd noar veurn! Meer dan 10 keer gelijk gespeeld. Schreuder heeft daarnaast best wel kwaliteit terug gekregen. Ziyech met dubbele cijfers (direct al in zijn eerste seizoen, Tadic niet) vervangt Tadic ; Promes weg Maar Corona er voor terug met Goals en mooie acties. Luc die nog wat Goals extra produceert. Dus dat is gecompenseerd. Alfred heeft ineens dit seizoen ” probleem ” gevalletjes Ebecilio, Lachman, Corona (te dik), Martina etc. Bengtson die even ontevreden was. Alfred managed de groep niet hij Staat er niet boven en heeft de discipline ook niet. Michel Jansen denk ik wel. Engelaar die in de kleedkamer letterlijk met de nek aangekeken wordt. Engelaar heeft wel iets Meer krediet opgebouwd dan alle spelers van FCt 1 bij elkaar. Van Engelaar kunnen zij alleen Maar leren. Waarom Alfred die Jappanner Maar bleef opstellen, ook tegen thuis PSV een RAADSEL, toch!! dus waarom laat Alfred Luc staan, anders is het capitaal vernietiging. Maar je kann toch ook Borven het vertrouwen geven voor 4-5 wedstrijden. Of corona in de spits. Luc juist Meer van Links heeft hij Meer ruimte te demareren

  • Rik

   28 april 2015 at 09:12

   Hij moest ook eens gaan klagen nadat hij eerst Preud’homme het werken onmogelijk heeft gemaakt en later Adriaanse. Nu houdt hij zich ook nog eens van de domme als zou alle onvrede ontstaan zijn uit de financiële problemen en niet uit zijn wanprestatie als trainer. Oe oe hij heeft geen Promes en Tadic meer, daar krijgt hij wel mooi een Ziyech en Mokotjo voor terug. Een Streppel, Jans, De Jong en meer moeten het met een stuk minder doen. Die zie je zich niet continu verstoppen en doen alsof de supporters achterlijk zijn. Schreuder is een rat met de hoofdletter R.

 2. Foetsie

  27 april 2015 at 19:36

  Echt triest , het is allemaal te herleiden naar narcistisch gedrag van één persoon !
  Dat de overige parttimers (RvC) de gelegenheid hebben gehad zgn. te managen tot dit drama is de overtreffende trap en je weet wat op natrappen staat juist rood. Te idioot voor woorden dat e.e.a. zich nu toespitst op Schreuder CS. welk gremium wel weg moet/gaat echter het is niet goed te escaleren zoals gisteren plaatsvond ?… Bij AZ zit Stewart en bij Ajax Overmars zowel als Brands bij PSV etc. etc. Bij FcTwente hebben ze één megalomane man zijn gang laten gaan en dat ging t/m 2010 crescendo…hoewel ? De huidige voorzitter kán niet anders dan achter het Technisch Collectief blijven staan immers wat is er nog over : Lok, de Nooijer, Konterman , Scouting groep en Mulder, Snelders cs, zijn of gaan weg ! De begroting wordt drastisch aangepast en hoe aantrekkelijk zal het voor een nieuwe trainer/coach zijn om er aan te beginnen. Vond de aanblik en sfeer in een matig bezette Veste onwaardig en om nu Epi er ook nog bij te halen, zoals meestal strak geschreven edoch zo kan het niet, sorry TAZ !

  • Foetsie

   27 april 2015 at 20:43

   wellicht dat het helpt ?

  • KOOG

   28 april 2015 at 09:17

   Kom dan met oplossingen en goede feiten!

  • Foetsie

   28 april 2015 at 13:51

   Feitelijk-heden- is/zijn wel helder : Lok – van Miert -Zoutman – * de Nooijer – * Konterman – ( ** zie wat Youri Mulder daarover liet opschrijven ) Scouting groep – allen Foetsie…..Wie volgt ? Jansen weigerde de positie van Lok ?
   Als men er niet in slaagt om een top TD aan te stellen en een trainer/coach die de club en spelers goed kent heb je 15.000 plaatsen over in de mooie Veste ! i.z. Oplossingen :

   Heb sterk het gevoel dat men op de laatste dreun van de KNVB wacht……men had het drama TC intern moeten en daadkrachtig kunnen oplossen.

  • KOOG

   28 april 2015 at 16:32

   Het lijkt een leeg loop, of schoonschip actie. Het TC was dan ook te groot over de afgelopen 2 jaar. Zeker kijkend naar het Rendement spelers verbeterd of verkocht. In crisis tijden gaan altijd goede mensen ook weg (zelf of gedwongen). Kann FCT nu dit seizoen wel zeggen dat de jeugd aansluiting krijgt bij het eerste. Das een goed begin. Hopelijk draaien ze de B jeugd toch terug en blijft het aan. Maar het begint bij de Hooftrainer daar is veel onrust nu over terecht en onterecht Maar de hoofdtrainer is eindverantwoordelijke voor het vertoonde spel, spelers, Team gevoel, punten ranglijst. Alfred moet gewoon een stap terug doen. Dat maakt de weg vrij voor Fred Rutten of Gert Jan Verbeek. Hoe langer ook FCT met Alfred wacht hoe sneller deze 2 toch droom Kandidaten weg zijn naar een andere Club. Weet ik even niet hoe lang Gert Jan zijn contract is bij Bochum. De scoutinggroep kann ook weer terug gehaald worden op free Lance Basis / geen spelers aangebracht geen Geld. Er moeten deze week knopen doorgehakt worden. Anders wordt moederdag 2015 wel geen git/gif ZWART voor FCT

  • Foetsie

   28 april 2015 at 17:23

   Er vind een kaalslag plaats en dat kán nooit goed zijn.
   Cees Lok heeft véél zo niet alles voor de onderbouw betekend ( ook i.z. Guiterrez-Tapia en vele anderen) een daadkrachtig bestuur had de Nooijer en Konterman nooit laten gaan. Lijkt mij niet realistisch dat Verbeek zal komen en Rutten pfffft. Vanaf het begin supporter en dat zal zo blijven echter het is onder : Groener,Kohn,Vonk,Korbach,Coolen, vanTSchip, vdEijken
   ook niet altijd hosanna geweest echter toen was er geen Voetbalacademy bovendien Jong uit de Jupiler leaque
   is slecht….. F’noord hoeft niet maar jah hun verzorgingsgebied is ook onvergelijkbaar met Enschede.
   Vindt het een drama Koog !

  • Rik

   28 april 2015 at 18:22

   Wat voegen De Nooijer en Konterman ook alweer precies toe? Cees Lok zat vooral met de voetjes op het bureau.

  • Foetsie

   28 april 2015 at 18:36

   Zoek het even lekker zelf uit , tip : Wikipedia en nu trainer O16 en A 1 En wat Cees Lok betreft aub geen commentaar op zijn voeten !!

  • Rik

   29 april 2015 at 12:17

   Dat weet ik. Maar ik nam aan dat ze iets heel goed konden en ze daarom moesten blijven zitten. Maar dat weet je dus niet?

  • Foetsie

   29 april 2015 at 12:58

   Drommel (beter dan Marsman !) ter Avest, Da Cruz (beloften) Richard Jensen en als je even wacht ook de Jager van A 1 naar het eerste……trainer Bert Konterman. Het aantal jeugdspelers door Dennis de Nooijer naar FcT gebracht weet ik niet exact wel dat hij een prima spitsen trainer is…..Bovendien bijna klaar met oefenmeester 1 < heeft Youri niet !

  • KOOG

   28 april 2015 at 09:16

   De sfeer zondag in de Veste is de optel som van alle elende Maar met Name het voetbal wat op de mat getoont wordt. De beroemde druppel.
   dus Alfred moet het veld ruimen, stap terug is ook goed. Epy Drost is toch Mister FCTwente. Zoals ze spreekwoordelijk altijd zeggen ” Hij zal zich in het graf nog omkeren”. Bedoelt TAZ naar alle waarschijnlijkheid (en ja Geesten bestan) over de schouders van de supporters mee kijkt naar ONS FCT. Dan moet hij nu wel een traantje of Meer weg pinken en pijn in zijn rode hart hebben wat Alfred de jongens loat doen op de mat. Joop blijft onze Held zonder hem waren we niet kampioen geworden, naast nog een paar andere Elementen en Personen. Dat jaar viel alles precies op zijn/haar plek

  • Foetsie

   29 april 2015 at 11:34

   Zou willen dat NU weer één speler werd omarmd zoals heya de Keu en Theeeoooo (Pahlplatz & Janssen) en Brian Ruiz……wellicht Renato Tapia gééft een extra Kick btw.. van der Vall stond na Willem II klaar om de man off the match te feliciteren en wilde Alfred een hand geven maar werd genegeerd (filmpje in archief) Het waarderen van clubiconen heeft een exponent in Epi gevonden echter de waardering voor de mannen die zich nog steeds voor de club inspannen is zwaar onderbelicht. In het licht van succes was alles goed echter blijf erbij : de teloorgang is vooral te danken aan het narcistisch gedrag van een persoon Jopie van ’tRibbelt

 3. Peagasus Leavaitan

  27 april 2015 at 18:34

  Dat de TS het nu nog niet begrijpt dat we het zat zijn snap ik niet, komt bij dat de RvC de kop in het zand steekt, als ze er niet mee strooien steken hun kop er in!! ( ach JA, het Blijft Zand ) Media volg ik allang niet meer, zijn nog nooit positief geweest over onze FC, nee de traditionele top 3. Waar ik me wel aan geërgerd heb, zijn die rook bommen, breng de club niet nog meer problemen!! Buiten de lijntjes kleuren mag, daar weet de RvC alles van (bam deksel op de neus), spandoeken verhaal halen bij de hoofd ingang terecht, wat ik niet begrijp is dat ik 90 min+ alleen maar geroezemoes heb gehoord triest echt triest!!!

 4. Abu Dhabi

  27 april 2015 at 17:22

  Sedert ik ze lees, beste so far TAZ. Geen woord gelogen! En wedden dat die stewart die kikker met die vuile sigaarsnor is, de vuile NSB’er… wat een hond is dat. (Sorry andere stewarts, jullie zijn gewoon leuk en lief)

 5. ricardo snuiverink

  27 april 2015 at 17:21

  Mooi column heel mooi

 6. Erico

  27 april 2015 at 17:07

  Erg mooie column die ook mijn gevoelens goed weergeeft. Mij gisteren ook groen en geel geërgerd aan Studio Voetbal. Vooral die vader van onze assistent trainer, uit alles blijkt dat hij totaal niet weet wat er onder de supporters leeft.

 7. TuurenShulle Kel

  27 april 2015 at 16:33

  Ik ben er stil van gast prachtig verwoord wederom

  • frankxtine

   27 april 2015 at 17:10

   Als ik het goed begrijp mag Van der Laan, als betaler van het salaris, Schreuder cs niet evalueren. Want hij heeft er geen verstand van. Maar de fans wel? Ik vind het allemaal zo makkelijk.

  • koog

   27 april 2015 at 17:25

   Wat is dan jouw visie? Kom Met oplossingen Dus,……..

  • frankxtine

   27 april 2015 at 17:49

   Tja. Ik zit niet in het bestuur. Ik denk wel dat Schreuder cs het, gezien de omstandigheden, helemaal niet zo gek gedaan hebben. Er is een fiks aantal punten verloren in wedstrijden die eigenlijk gewonnen hadden moeten worden. Wedstrijden, waarin we de bovenliggende partij waren, maar de bal er niet inging. Dat kun je de technische staf niet verwijten, vind ik. Na vorig seizoen zijn de beste spelers verkocht, daar kwam niet dezelfde kwaliteit voor terug. Op dit moment wordt jeugd ingepast. Vorig seizoen zijn we met dezelfde trainers nog 3e geworden. Ik zie het – wat de technische staf betreft – helemaal niet zo somber in. Het financiële verhaal is, helaas, een ander verhaal. Hoewel ik ook denk dat dat vooral een planningszaak is (slecht plan van aanpak om uit cat. 1 te komen) en deels stemmingmakerij. Ik heb een hypotheek, als mijn bank morgen van mij eist dat ik het hele hypotheekbedrag moet terugbetalen, kan ik dat niet. Ergo, ik ben technisch failliet.

  • koog

   27 april 2015 at 19:17

   Zit u wel eens in het Stadion? Meer dan 10 wedstrijden gelijk gespeelt. Altijd saai spel. Weinig Minuten op het puntje vd klap stoel gezet en. Spelers weg Tadic = ziyech vervanger goede cijfers, promes weg corona plus kastangios prima cervangers en doelpunten. Alfred heeft Problemen Met managen lees ebecilio lachman corona Martina. Dus uit denkt Nog altijd alfred Moet blijven? Zijn afkoop is halbe Tonne! Kan makkelijk gebudgeteerd worden.

  • Geert

   27 april 2015 at 19:27

   wanneer ben je volgens jou de bovenliggende partij dan? als je meer balbezit hebt? dat heeft Twente. maar als ze de bal verliezen volgt er een counter en is het 0-1. het hele seizoen hetzelfde liedje. dan gaan de kopjes omlaag en word het 2, 3, 4-0. Dat ligt toch echt aan de T.S. En Youri Mulder (TS) is spitsentrainer. onze spits heeft in 13 wedstrijden 1x gescoord! Dan heb je het volgens mij niet goed begrepen. En dan dat tikkie breed, tikkie terug. Om gek van te worden. en sta je per ongeluk thuis met 1-0 voor, dan snel Engelaar erin, ipv. dat je voor eigen publiek voor de 2-0 gaat. Angsthazen-voetbal!
   Met zo’n selectie moet je minstens vijfde worden. En dat ligt toch echt aan de trainer! Dus: terechte opstand van de Twente-fans!

  • Abu Dhabi

   27 april 2015 at 17:27

   Jij begrijpt het verkeerd, goed dat je dat wel snapt. Joop en Aldo hebben geen verstand van voetbal, van zaken iets meer (hoewel….) Een voorzitter die geen skippybal kan raken mag natuurlijk NOOIT een trainer aanstellen of evalueren, dat had al een hele tijd een TD moeten zijn. Scouts die complete genegeerd zijn, aankopen door Joop en Aldo op basis van? (Schimmige deals ter zelfverrijking)…….. Het is niet makkelijk, het is basis-logica.

  • frankxtine

   27 april 2015 at 17:39

   Wat je zegt snap ik ook (weer). Alleen is dat een aanklacht naar een voorzitter: waarom moet de technisch staf dan weg? En mijn punt is: Van der Laan mag dan wel geen verstand hebben van voetbal, hij betaalt wel het salaris van zijn werknemer. En ik vind het dus erg gemakkelijk om als supporter(svereniging), zonder enige financiële verantwoordelijkheid, te eisen (jawel) dat de trainer weg moet. En helemaal als de onvrede richting bestuur (“Joop en Aldo” zeg jij) gaat. Dat is niet alleen gemakkelijk, maar ook een beetje opportunistisch.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

uitvak-fc-twente-supporters-fortuna-sittard-augustus-2021 uitvak-fc-twente-supporters-fortuna-sittard-augustus-2021
FC Twente Nieuws1 uur ago

Gaat FC Twente volgend seizoen Europa in?

Ruim elf jaar geleden werd FC Twente kampioen van Nederland. De club beleefde geweldige jaren en speelden seizoenen achter elkaar...

youness-mokhtar-fc-twente-2014-2015 youness-mokhtar-fc-twente-2014-2015
Eerste elftal3 uur ago

‘Gediscrimineerde’ Mokhtar belde Jans voor terugkeer bij FC Twente

Youness Mokhtar heeft een aantal pittige uitspraken gedaan tegenover de NOS. De voormalig FC Twente-aanvaller is clubloos en dat heeft...

go-ahead-eagles-supporters-spandoek go-ahead-eagles-supporters-spandoek
Eerste elftal5 uur ago

Van Wonderen: “Ik vind het spel van FC Twente leuk en mooi om naar te kijken”

Komende zondag reist FC Twente af naar Deventer voor de confrontatie met promovendus Go Ahead Eagles. Het wordt een weerzien...

thijs-van-leeuwen-groningen-twente-uit-2020-2021 thijs-van-leeuwen-groningen-twente-uit-2020-2021
Eerste elftal6 uur ago

Thijs van Leeuwen blinkt uit bij Almere City na ontslag Verbeek

Vorige week dinsdag kreeg Gertjan Verbeek het nieuws dat er geen toekomst meer is bij Almere City FC. Hiermee werd...

tijmen-van-wissing-trv-oost-journalist-2019 tijmen-van-wissing-trv-oost-journalist-2019
Eerste elftal22 uur ago

Jans geprikkeld door Van Wissing: “Het werd door jou een item gemaakt”

Eerder deze week zat Tijmen van Wissing aan tafel bij het programma Voetbalpraat van ESPN. Hier sprak de clubwatcher onder...

ron-jans-twente-willem-ii-grolsch-veste-2020-2021 ron-jans-twente-willem-ii-grolsch-veste-2020-2021
Eerste elftal23 uur ago

Jans: ‘Ligt het aan coronatijd dat iedereen doorslaat in negativiteit?’

Na de 0-0 tegen Feyenoord, staat komende zondag de volgende wedstrijd op het programma. Dan neemt FC Twente het in...

cuco-martina-balen-fc-twente-nac-breda-2014-2015 cuco-martina-balen-fc-twente-nac-breda-2014-2015
FC Twente Nieuws2 dagen ago

Martina overspeelde zijn hand in zoektocht: “Ik heb veel kansen laten lopen”

Oud-FC Twente verdediger Cuco Martina is na zijn vertrek bij Everton in de zomer van 2020 ruim een jaar transfervrij...

mitchell-pique-fc-twente-willem-ii-tia mitchell-pique-fc-twente-willem-ii-tia
FC Twente Nieuws2 dagen ago

Oud-FC Twente speler Piqué beëindigde carrière na TIA in stilte

De inmiddels 42-jarige Mitchell Piqué kwam in het seizoen 2000-2001 op huurbasis uit voor FC Twente. Na zijn tijd in...

kick-van-der-vall-eddy-achterberg-veld kick-van-der-vall-eddy-achterberg-veld
Eerste elftal2 dagen ago

Ajax kan decennia oud record FC Twente verbreken: “Daar schrik ik wel van”

In het jaar 1972 settelde FC Twente een record wat nog altijd staat. De Enschedese formatie kreeg in dit competitiejaar...

mees-hilgers-twente-willem-ii-grolsch-veste-17-10-2021 mees-hilgers-twente-willem-ii-grolsch-veste-17-10-2021
Eerste elftal2 dagen ago

Hilgers en Rots speelde niet altijd op hoogste niveau: ‘Winnen geen doel op zich’

FC Twente stond vorig seizoen derde op de ranglijst met percentages van de gespeelde minuten van zelfopgeleide spelers. De KNVB...